„Tikras snaiperinis šautuvas“. Ką išdarinėja Ukrainos karo monstras „Archer“ (Video)  ()

Švedijos ginklo įgula teigia, kad aparatas yra itin tikslus. Pataiko ne „kažkur laukuose“, o konkrečiai į taikinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė yra ginkluota aštuoniais švedų savaeigiais pabūklais „Archer“. Vieno iš artilerijos įrenginių įgula šiuo metu atlieka užduotis Donecko srityje. Kariai papasakojo apie savaeigių ginklų naudojimo patirtį.

Vienas iš įgulos narių, Jurijus, sakė, kad kai jis pasakė savo bendražygiams, kad jis bus „Archer“ operatorius, jie pasakė, kad ji yra geriausia pasaulyje. Šiandien Jurijus asmeniškai įsitikino, kad taip yra, nes prieš tai jis buvo sovietinio velkamojo ginklo D-20 trajektorijos skaičiavimo inžinierius. Jame visiškai nėra automatizuotų sistemų, o „Archer“, priešingai, šiuo atžvilgiu yra pažangi automatizuota instaliacija.

„Jis labai manevringas, kovai paruoiamas per 30 sekundžių. Tai geriausias visų savaeigių ginklų rodiklis. Mes sakome, kad „Archer“ yra snaiperinė haubica, kuri pataiko į konkretų taikinį, o ne į apytikslį kvadratą. Žodžiu, 1-2 šūviai ir pataikome į taikinį“, – sako Jurijus.

 

Pažymima, kad 8 savaeigių pabūklų „Archer“ darbe dalyvauja 100 karių, iš kurių 70 yra inžinieriai.

Ginklų taikiniai yra Rusijos amunicijos sandėliai, gyvosios jėgos ir šarvuočių koncentracijos. Pasak Jurijaus, jis jau turi visą sėkmingų pataikymų vaizdo įrašų kolekciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(0)
(83)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()