„Lakūnai turi būti išskirtinai mūsų.“ Ždanovas apie F-16 (Video)  ()

„Jie tikrai gali pasirašyti sutartį ir kautis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas atsakė į klausimą, ar Ukrainos šalių partnerių pilotai gali dalyvauti kare prieš Rusiją naikintuvais F-16, jei pasirašys sutartį su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.

Taip, jie gali. Norėdami tai padaryti, jie turi pasitraukti iš savo šalies ginkluotųjų pajėgų, jei jose tarnauja, atvykti čia, jei šalis leidžia, ir pasirašyti sutartį, kad galėtų kovoti Ukrainos ginkluotosiose pajėgose pagal savo karinę specialybę. Tai taikoma ne tik lakūnams“, – sakė jis.

Ždanovo teigimu, pernai buvo kalbėta apie galimybę dalyvauti užsienio pilotams:

„Kai tapo aišku, kad lėktuvus gausime, viena iš idėjų buvo pasitelkti į atsargą išėjusius F-16 pilotus, kad perdavimas greičiau įvyktų“.

Tačiau, matyt, sprendimas nebuvo priimtas,  pridūrė Ždanovas:

„Matyt, kažkokiu politiniu lygiu buvo nuspręsta, kad lakūnai turi būti išskirtinai mūsų, kad geriau ruošti lakūnus ir ateičiai. Atsakant konkrečiai į klausimą – tai taip. Jie tikrai gali pasirašyti sutartį ir kautis. Svarbiausia kad būtų lėktuvų. Norinčių kautis pilotų rasti galima, bet lėktuvai jau kelia problemų“.

 

Kiek anksčiau, „mirtiniausio“ F-16 piloto titulą turintis amerikiečių aviacijos pilotas, pulkininkas leitenantas Danas Hamptonas, dar žinomas kaip „Two Dogs“ (šaukinys „Du šunys“) patarė rengti savo pilotus, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad tai užtrunka, kartu patarė samdyti „privačius rangovus“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: