Pasiruošę bendradarbiauti su NATO. Baltarusija šokiravo  (1)

Baltarusija skelbia esanti pasirengusi atnaujinti „pragmatišką dialogą“ su NATO valstybėmis, bet tik su viena sąlyga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos gynybos ministras Viktoras Chreninas teigia, kad Baltarusija atnaujins dialogą su NATO, jei aljanso valstybės atsisakys „agresyvios retorikos“.

Anot Chrenino, Minskas jau pademonstravo susidomėjimą „tarptautinių saugumo organizacijų, tokių kaip JT, ESBO ir kitų, įtakos atkūrimu ir efektyviu jų veikimu užkertant kelią ir sprendžiant ginkluotus susirėmimus“. Tai, pasak Baltarusijos gynybos ministro, bus įtvirtinta ruošiamoje šalies gynybos doktrinoje.

„Doktrinos projekte sakome, kad Baltarusijos Respublika yra atvira bendradarbiavimui karinėje srityje su bet kokiomis valstybėmis, ypač su NATO valstybėmis. Esame pasirengę atnaujinti pragmatišką dialogą, jei jos nutrauks agresyvią retoriką ir veiksmus mūsų atžvilgiu“, – pabrėžė Baltarusijos gynybos ministras Viktoras Chreninas.

 

Jis pažymėjo, kad naujojoje doktrinoje teigiama, kad Baltarusija nelaiko jokios tautos savo prieše, nepaisant vyriausybių veiksmų. Aišku, kartu Chreninas pabrėžia, kad Baltarusijai svarbiausi ryšiai yra su Rusija.

(5)
(42)
(-37)

Komentarai (1)