Pradėkit kaupti konservus. NATO panikuoja. Sunerimo dėl Baltijos šalių  (6)

NATO pareigūnas civilius gyventojus ragina ruoštis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO karinio komiteto pirmininkas olandų admirolas Robas Baueris sako, kad civiliai gyventojai turėtų būti pasirengę galimam bloko ir Rusijos karui, nes NATO rengia didžiausias karines pratybas nuo Šaltojo karo pabaigos, kurių metu bus imituojama visiška konfrontacija su Rusija, praneša „Kyiv Post“.

Jis teigia, kad lygiai taip pat, kaip kariškiai ruošiasi galimam konfliktui, turėtų būti pasirengę ir civiliai, nes karas neapsiriboja tik fronto veiksmais.

„Kad galėtume būti visiškai veiksmingi, taip pat ir ateityje, mums reikia NATO karinės transformacijos. Tam taip pat svarbiausia bus viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimas“, – per kariuomenės vadovų susitikimą Briuselyje sakė R. Baueris.

Jis paprašė visų „tikėtis netikėtumų“, nes viskas gali nutikti akimirksniu.

„Reikia, kad viešieji ir privatūs subjektai pakeistų savo mąstyseną iš eros, kai viskas buvo planuojama, numatoma, kontroliuojama, orientuota į veiksmingumą... į erą, kai bet kas gali nutikti bet kuriuo metu. Epochą, kurioje turime tikėtis netikėtumų“, – sakė jis.

„Valdžios tektoninės plokštės keičiasi“, – pridūrė jis. – „Ir dėl to mūsų laukia pavojingiausias pasaulis per pastaruosius dešimtmečius.“

Bauerio perspėjimas nuskambėjo prieš pratybas „Steadfast Defender 2024“ – didžiausias NATO karines pratybas nuo 1988 m. pratybų „Reforger“.

 

Pratybas, kurios turėtų vykti iki gegužės pabaigos, sudaro daugybė mažesnių atskirų pratybų, kurios apims teritoriją nuo Šiaurės Amerikos iki NATO rytinio sparno netoli Rusijos sienos.

Jame dalyvautų 50 karinių jūrų laivų, 80 orlaivių, daugiau kaip 1 100 kovos mašinų ir 90 000 karių iš viso karinio aljanso.

„Viena aišku – Europoje susiduriame su tokia karinės grėsmės situacija, kokios nebuvo 30 metų. Tai matome per Rusijos puolimą Ukrainoje. Grasinimų iš Kremliaus girdime beveik kiekvieną dieną – pastaruoju metu jie buvo nukreipti prieš mūsų draugus Baltijos šalyse“, – sakė R. Baueris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(7)
(61)

Komentarai (6)