[ŽT] „Nusitaikė į 4 regionus.“ 2024 m. Ukrainos laukia baisūs įvykiai  ()

Naujos žinios apie rusų planus privertė ukrainiečius įsitempti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikraštis „Financial Times“ paskelbė stulbinantį straipsnį su perspėjimu Ukrainai. Žurnalistų teigimu, Rusija ruošiasi naujam plataus masto puolimui jau 2024 m. vasarą. Net Kyjivui vėl gali kilti grėsmė.

Iki 2024 m. vasaros sukaupę pajėgas, rusai pradės spausti išilgai viso fronto. Pagrindinis okupantų tikslas bus užimti 4 Ukrainos regionus, kuriuos jie jau „įtraukė“ į savo sudėtį, t. y. galutinai užimti Luhansko, Donecko, Chersono ir Zaporižios sritis. Tačiau stulbina ir tai, kad Rusija gali – neatmeta leidinys – vėl, kaip ir anksčiau, siekti Charkivo ar net Kyjivo.

Publikacijos autoriai pažymi, kad Kremlius neatmeta dar vieno bandymo užimti Charkivą ar net Kyjivą. Juk, Amerikos žvalgybos vertinimais, galutinis Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino tikslas nesikeičia – užgrobti šalį ir pavergti žmones.

Tai paaiškina, kodėl Rusija tęsia puolamąsias operacijas Rytų Ukrainoje keliais frontais. Visų pirma aplink Avdijivką ir Lymano link Donecko srityje, taip pat netoli Kupjansko Charkivo srityje.

Ukraina, kaip rašoma leidinyje, pereina prie „aktyvios gynybos“. Pagrindinė užduotis 2024-aisiais metais – išlaikyti esamą fronto liniją, kaupti pajėgas, išgyventi neramumus Vakaruose, didinti savo produkciją ir 2025-aisiais metais vėl kontratakuoti. Sąvoka „aktyvus“ reiškia ne tik gynybą per se. Norėdama pasiekti sėkmę, Ukraina turės ieškoti silpnųjų Rusijos vietų ir smogti į jas tiksliaisiais ginklais, pavyzdžiui, raketomis „Storm Shadow“ arba ATACMS. Teoriškai tokia taktika leis ir išlaikyti teritoriją, ir smarkiai sumažinti Kremliaus kariuomenę.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: