Sensacinga žinia. Putinas atšaukia Aliaskos pardavimą JAV. Teritorija gali būti paskelbta okupuota  (5)

Putinas didina įtampą tarp Rusijos ir JAV.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-22 Sensacinga žinia. Putinas atšaukia Aliaskos pardavimą JAV. Teritorija gali būti paskelbta okupuota  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas, atrodo, persigalvojo dėl Aliaskos pardavimo amerikiečiams. Tai ne juokai: jis bando sudaryti įspūdį, kad jo įtaka apima ne tik šalies ateities įvykius, bet ir planuoja perrašyti praeitį. Todėl jis pasirašė dekretą, kuriuo Aliaskos pardavimas laikomas neteisėtu.

Tikėtina, kad tai yra prašymo susigrąžinti ją iš Jungtinių Valstijų pradžia.

Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo Aliaskos pardavimą JAV paskelbė neteisėtu. Šis veiksmas reiškia, kad prasideda reikalavimas grąžinti teritoriją ir galimai įsivelti į konfliktą su supervalstybe. 

„Prieš amerikiečiams užgrobiant mūsų turtą užsienyje, jie turėtų prisiminti, kad ir mes turime ką susigrąžinti“, – pareiškė Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas per 2022 m. vasarą vykusį plenarinį posėdį. Tuo metu rusai nervingai reagavo į JAV įvestas sankcijas Maskvai.

Ši propagandinė taktika gali ir neišgąsdinti Vašingtono valdžios, tačiau puikiai iliustruoja naują Kremliaus požiūrį į tarptautinę politiką ir pagarbą susitarimams. Šiandien Rusijoje daugelį metų aiškus ir neginčijamas faktas, kad 1867 m. amerikiečiai teisėtai įsigijo Aliaską už 7,2 mln. dolerių, nieko nereiškia.

 

Įdomu tai, kad Aliaska vaidina svarbų vaidmenį abiejų šalių santykiuose. Čia dislokuotos JAV karinių oro pajėgų bazės ir USARAK (Amerikos karinės pajėgos Arkties regione). Fort Greely ir Eielsone esančiuose centruose įrengta pažangi technika, kuria amerikiečiai galėtų greitai surengti puolimą prieš Rusiją, įskaitant branduolines kovines galvutes.

Pažymėtina, kad panašų propagandos mechanizmą Rusija taikė ir Krymo atveju, kuris SSRS laikais buvo teisėtai perduotas Ukrainai. Šio incidento rezultatas Vladimiro Putino režimo laikais yra gerai žinomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(30)
(-13)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: