„Nebus noro“. NATO kariai Ukrainoje. JAV generolas įvertino įsitraukimo tikimybę  ()

Šiaurės Atlanto aljansui trūksta valios neutralizuoti Rusijos raketas. Panaši situacija yra ir su husių atakomis prieš laivus, tačiau tokiais atvejais Aljansas numuša raketas ir smogia į teroristų bazes, pažymėjo generolas Benas Hodgesas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO karinės pajėgos galėtų prisijungti prie karo Ukrainoje, pavyzdžiui, numušti Rusijos ginkluotųjų pajėgų paleistas raketas iš lėktuvų virš Kaspijos jūros. Tačiau kol kas reali pagalba ateina iš atskirų šalių, bet ne iš Aljanso.

Buvęs JAV armijos Europoje vadas generolas Benas Hodgesas interviu portalui „Amerikos balsas“ pasakojo, ar laukti, kol NATO stos į karą su Rusijos Federacija.

Amerikos kariškis pareiškė, kad NATO lėktuvams reikės duoti leidimą numušti raketas, kurias Rusija paleidžia iš Kaspijos jūros. Tokių veiksmų pagrindas yra grėsmė civiliams gyventojams ir tai, kad jos skrenda į NATO valstybę narę – į Lenkiją ar Rumuniją. Tačiau kol kas, jo nuomone, toks sprendimas nebus priimtas dėl „politinės valios stokos“.

„Visos mūsų problemos dabar yra politinės valios stokos rezultatas“, – sakė Hodgesas.

Tuo pačiu metu ši atsakomoji priemonė prieš Rusijos raketas yra tokia pati, kaip JAV ir jos sąjungininkės daro Raudonojoje jūroje, naikindamos husių bazes, keliančias grėsmę civiliniams krovininiams laivams.

 

Generolas Hodgesas padarė išvadą, kad Šiaurės Atlanto Aljanso įsitraukimo į karą Ukrainos pusėje nereikėtų tikėtis.

„Bus pagalba iš NATO šalių, bet nemanau, kad pamatysite paties Aljanso bandymus ką nors padaryti. Aš turiu galvoje, nemanau, kad tarp 31 šalies yra noro kažką panašaus daryti“, – tęsė jis.

Tuo pačiu metu, pažymėjo generolas, Aljanso šalys vis dar padeda Ukrainai. Pavyzdžiui, Rumunija, Bulgarija ir Turkija prisijungė prie Juodosios jūros išminavimo, kitų šalių oro pajėgos patruliuoja danguje virš Baltijos ir Juodosios jūrų. Visų pirma, per Lenkiją keliauja sviediniai, įranga ir ginklai.

 

Pažymėtina, kad nuo pat pirmųjų plataus masto invazijos į Rusijos Federaciją dienų NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas karts nuo karto kartoja, kad Aljanso valstybės narės gali prisijungti ir aprūpinti Ukrainą karine technika. Taip pat primenama, kad tiesioginės grėsmės atveju įsigalios penktasis Sutarties straipsnis.

Į NATO šalių teritoriją kelis kartus skrido Rusijos Federacijos raketos ir dronai. Pavyzdžiui, Lenkijoje tokie incidentai įvyko 2022 metų pavasarį, 2023 metų rudenį ir žiemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()