„Jie bus nušluoti. Mažiausiai 60-70 tūkstančių.“ Grėsmingas puolimas iš Šiaurės  ()

Ekspertas perspėjo ukrainiečius dėl naujo rusų puolimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oleksandras Musijenko sukritikavo „Financial Times“ publikaciją, kurioje teigiama, kad šią vasarą gali būti pakartotas Rusijos puolimas prieš Kyjivą: „Teoriškai viskas įmanoma. Vyksta karas, bet kaip galima su perspektyva žiūrėti į vasarą? Iki vasaros dar yra laiko. Paanalizuokime šiandieninę situaciją: ar yra grėsmė, kad gali pasikartoti Rusijos puolimas prieš Kijevą? Ne. Tos pajėgos, kurios yra Ukrainos pasienio regionuose, o jų yra apie 16-17 tūkstančių, jos bus sunaikintos, jos bus nušluotos per trumpą laiką.“

Analitinį Oleksandro Musijenko vaizdo įrašą galima peržiūrėti jo „YouTube“ kanale.

Jei rusai nuspręs pulti Kyjivą, jiems reikės suformuoti smogiamąją grupę, o tai padaryti nepastebimai nebus įmanoma. Pasak karo eksperto, grupuotės, su kuria rusai galėtų bandyti pergudrauti Kyjivą, dydis turėtų būti 60-70 tūkst. karių, jiems taip pat reikės technikos ir artilerijos, ir beveik neįmanoma nepastebėti, kaip jie visa tai sutelks vienoje vietoje.

„Pasirengimas operacijai pulti Kyjivą negali vykti nepastebimai. Jei taip atsitiks, tada kalbėsime apie tai, kad priešas suaktyvėjo iš šiaurės krypties, iš šiaurės rytų krypties ir tikriausiai rengia puolamąsias operacijas prieš Kyjivą ir kitus miestus. Tada galėsime kalbėti apie grėsmę, bet šiuo metu jos nėra“, – sakė Oleksandras Musijenko.

 

Taip pat karo ekspertas iš tiesų įvertino Rusijos karinį potencialą ir juo remdamasis prognozavo sėkmę fronte, kurią okupantai dar gali pasiekti: „Šiuo metu priešas spaudžia Rytuose, ir neaišku, koks bus rezultatas, nors, mano nuomone, agresorius vis dar gali pasiekti tam tikrų taktinių laimėjimų tam tikruose lokaliuose fronto ruožuose, ir mes turėtume būti tam pasirengę, tačiau jie nesugebės įgyvendinti operatyvinio ir strateginio proveržio, kuris leistų Rusijos kariuomenei kalbėti apie didelės Ukrainos teritorijos dalies užėmimą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(3)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: