[ŽT] „Grėsmės nematome.“ NATO nustebino  (1)

Stoltenbergas pažymėjo, kad 2022-ųjų vasarį Rusijai įvykdžius plataus masto invaziją į Ukrainą, NATO buvo akivaizdu, kad turi dvi užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO nustebino. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas kol kas nemato tiesioginės Rusijos atakos prieš kurią nors iš NATO sąjungininkių grėsmės.

Tai jis pasakė antradienį Briuselyje, atsakydamas į žurnalistų klausimus, praneša Censor.NET su nuoroda į „Interfax-Ukraine“.

„Nematome jokios tiesioginės ar neišvengiamos grėsmės jokiai NATO sąjungininkei. Žinoma, atidžiai stebime, ką daro Rusija. Mes padidinome savo budrumą, savo buvimą rytinėje Aljanso dalyje, bet pati to idėja yra užkirsti kelią bet kokiam puolimui prieš sąjungininkes“, – sakė Stoltenbergas.

Stoltenbergas pažymėjo, kad 2022-ųjų vasarį Rusijai įvykdžius plataus masto invaziją į Ukrainą, „NATO buvo akivaizdu, kad turi dvi užduotis: viena iš jų – remti Ukrainą“.

„NATO sąjungininkai suteikė precedento neturinčią paramą Ukrainai ir esu įsitikinęs, kad jie tai darys ir toliau. Kitas tikslas, žinoma, yra neleisti, kad šis karas peraugtų į plataus masto karą tarp Rusijos ir NATO. Mes tai padarėme į rytinę Aljanso dalį išskirdami daugiau kovai parengtų karių, toliau didindami investicijas į gynybą ir vykdydami daugiau pratybų“, – detalizavo jis ir pažymėjo, kad šią savaitę prasidės didelio masto pratybos, kurios „bus didžiausios NATO pratybos per pastaruosius dešimtmečius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)

Komentarai (1)