„Niekas jų neevakuoja, niekas jų neišveža.“ Avdijivkos košmaras  ()

Nedidelis Avdijivkos miestelis tapo karo Ukrainoje epicentru. Jį ginantys Ukrainos kovotojai CNN papasakojo apie negailestingus ir alinančius „mėsos šturmus“, kuriuos ten rengia Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tarp griuvėsių susikauna Rusijos ir Ukrainos kariai, juos medžioja dronai, o kartais ir tankai. Aukų daug abiejose pusėse, bet ypač tarp Rusijos karių, kurie banga po bangos metasi link įsitvirtinusių Ukrainos gynėjų“, – rašo CNN.

Ukrainos kovotojai kalba apie pragariškas karo scenas prie Avdijivkos. „Negyvi kariai tiesiog guli sušalę... Niekas jų neevakuoja, neišveža. Toks jausmas, kad žmonės neturi konkrečios užduoties, jie tiesiog eina ir žūsta“, - sakė specialiųjų pajėgų grupės „Omega“ karininkas.

Bet Rusija čia nuolat papildo savo pajėgas. Ukrainos dronų žvalgybos padalinio „Teren“ vadas sakė, kad net jei per dieną pavyksta sunaikinti 40-70 Rusijos karių, „kitą dieną jie papildo savo pajėgas ir toliau puola“. Jis sakė, kad jo pilotai iš 110-osios mechanizuotos brigados per 18 mėnesių kovų aplink Avdijivką nukovė mažiausiai 1500 rusų. Tačiau jie toliau puola.

„Teren“ vadas taip pat sakė, kad Ukraina neturi pakankamai ginklų ir technikos nugalėti Rusiją. Anot jo, ukrainiečiai dėl ribotų išteklių priversti būti geresni ir kūrybiškesni.

 

Specialiųjų pajėgų snaiperis „Bess“ mano, kad Avijivkos išlaikymas dabar yra skaičių klausimas, nes Rusijos atakos nesiliauja.

„Priešakinėse linijose CNN kalbintų karių moralė buvo aukšta. Pavargę, bet retai nepatenkinti kariai supranta, kad pastiprinimas padidintų jų rotaciją. Tačiau tai kol kas tėra tolima viltis, nes kova Avdijivkoje tęsiasi“, – pasakoja CNN.

(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: