Ramšteinas buvo unikalus. Kažkas artėja. „Pagaliau gausime“  ()

„Tai labai unikalus Ramšteinas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas, karo ekspertas Jevhenij Dikij 18-ąjį Ramšteino susitikimą pavadino išskirtiniu tuo požiūriu, kad jo rezultatai praktiškai nebuvo paskelbti.

„Šis Ramšteinas įdomus ne tuo, ką jie mums pasakė, o tuo, ką jie mums nepasakė. Tai labai unikalus Ramšteinas, kuriame buvo išsakytos tik kelios konkrečios pozicijos. Na... bet kartu Ramšteinas buvo labai rimtas“, – nacionalinio teletono eteryje pažymėjo Dikij.

Jo nuomone, ši praktika gali tapti nuolatine, nes ji labai pasiteisino, ypač ATACMS raketų perdavimo Ukrainai atveju.

„Mes vis dar svarstėme, duos ATACMS ar neduos, galvojome, kad reikia spausti Bideną. O paaiškėjo, kad sprendimas buvo priimtas prieš mėnesį. Mes vis dar kalbėjome, kad ATACMS neturime, o jos jau buvo ir vykdė kovines pareigas. Apie jų gavimą buvo pranešta tik po to, kai jos aerodromuose sunaikino daugiau nei 20 rusiškų sraigtasparnių. Panašu, kad tai gali tapti nuolatine praktika“, – sakė ekspertas.

Anot jo, tai, kad Ramšteinai tampa uždaresni ir ten priimti sprendimai tampa žinomi tik panaudojus kai kuriuos naujus ginklų tipus, yra labai gera praktika, nes priešas neturi galimybės pasiruošti.

„Ši atsargi formuluotė, kad mums jau yra duoti tolimojo nuotolio ginklai – mes dedame intriguojančius daugtaškius. Pats faktas, kad mūsų sąjungininkai pripažino, jog mums reikia ilgo nuotolio naikinimo priemonių, didžiąja dalimi yra proveržis“, – pažymėjo Dikij.

 

Jis prisiminė, kad JK pirmoji suteikė pagalbą tolimojo nuotolio raketomis, kiti labai ilgai dvejojo, tada prisijungė Prancūzija.

„Susidaro įspūdis, kad pagaliau tai jau tampa visuotinai priimta. Ir atrodo, kad mūsų sąjungininkai pripažino, kad negalime toliau būti absoliučios nelygybės situacijoje, kai priešas turi visus tolimojo nuotolio ginklus ir gali panaudoti juos iš savo teritorijos gelmių prieš mus, o mes to padaryti negalime. Atrodo, kad pagaliau gausime kažką, kas labai papildys mūsų dabartinį arsenalą“, – savo nuomonę išsakė kariškis.

 

Dikj priminė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar smogia priešo užnugaryje savo gamybos dronais.

„Bet dronai yra dronai, o raketos yra raketos. Greičiausiai link mūsų artėja kažkokios tolimojo nuotolio raketos. Kokios? Palaukime pirmojo panaudojimo“, – sakė jis.

Dikj taip pat pažymėjo, kad ypatingas šio Ramšteino rezultatas buvo tas, kad visi sąjungininkai sureagavo į naujausias raketų atakas prieš Ukrainą ir dabar visi ieško priemonių ir raketų Ukrainos dangui apsaugoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(0)
(97)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: