„Niekam „Didžiosios Rusijos“ išvis nereikia!“ Trečioji griūtis ne už kalnų  ()

Piontkovskis mano, kad netrukus įvyks trečiasis Rusijos žlugimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pasirašytas dekretas dėl leidimo visiems etniniams ukrainiečiams, ypač gyvenantiems Rusijoje, gauti pilietybę yra geras asimetrinis žingsnis, nekeičiantis oficialios Ukrainos ir jos sąjungininkų pozicijos dėl Ukrainos teritorinio vientisumo atkūrimo 1991 m. sienose.

Politikos analitikas Andrejus Piontkovskis tai sakė interviu „24 kanalui“.

Pasak eksperto, akivaizdu, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nesiekia parado Raudonojoje aikštėje. Siekiama pergalė – atkurti 1991 m. Ukrainos valstybinę sieną.

„Niekas nesikiš į Rusijos vidaus reikalus, niekas ten nesikiš, nes prasidės toks dalykas, kad neduok Dieve. Ramzanas Kadyrovas kitą dieną paskelbs Čečėnijos nepriklausomybę, kaip ir kelios kitos Šiaurės Kaukazo respublikos. Matome, kad nacionalinis judėjimas Volgos regione taip pat yra didelio masto“, - sakė Andrejus Piontkovskis.

Pasak A. Piontkovskio, įvyks trečiasis Rusijos žlugimas, kuris jau du kartus buvo atidėtas.

Politologas priminė, kad pirmasis įvyko 1917-1918 metais.

Antrą kartą tai įvyko 1991 metais.

„Tačiau Putinas nusprendė, kad tai, pasirodo, buvo „didžiausia XX a. geopolitinė katastrofa“. Jis pagalvojo: jei bolševikai sugebėjo visa tai atkurti, kodėl aš negaliu? Tačiau bolševikai Ukrainos valstiečiams siūlė ne nacionalinę ukrainiečių idėją, o triumfą, teisingumą, dirbančius valstiečius visame pasaulyje ir t. t. Daugelis žmonių tuo patikėjo“, - sakė Andrejus Piontkovskis.

 

Dabar V. Putinas, pasak politologo, ukrainiečiams, taip pat lietuviams, baltarusiams, armėnams siūlo vadinamąją „Didžiąją Rusiją“, kurios niekam nereikia.

„Tos „Didžiosios Rusijos“ apskritai niekam nereikia. Tai didžiausia Putino klaida. Jam atrodė, kad jis gali kaip bolševikai viską lengvai atkurti“, - sakė ekspertas.

Todėl, pažymėjo jis, dabar trečiasis vadinamosios „Rusijos imperijos“ žlugimas yra neišvengiamas.

„Manau, kad daugelis Rusijos teritorijų ras išsigelbėjimą sau šiame audringame žlugime, prisijungdamos prie klestinčios Europos“, - sakė A. Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(214)
(4)
(210)

Komentarai ()

Susijusios žymos: