Tai ne pirmas kartas. „Užfiksuota daugiau nei 10 atvejų.“ Butusovas primena  ()

„Visų karo bėdų kaltininkė tik viena – Rusijos Federacija.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas Jurijus Butusovas savo „Facebook“ paskyroje primena apie Rusijos įvykdytus nusikaltimus.

1. Rusija dažnai numuša savo lėktuvus.

2. Tai ne pirmas kartas, kai Rusija vykdo provokacijas, žudo ukrainiečių belaisvius, o paskui kaltina Ukrainos kariuomenę.

Numušti lėktuvai:

2022 m. vasario 24 d., pirmąją plataus masto invazijos dieną, Rusijos oro gynyba numušė Rusijos karinį transporto lėktuvą An-26 netoli Devicos kaimo Voronežo srityje.

Iš viso karo metu buvo užfiksuota daugiau nei 10 atvejų, kai Rusijos oro gynyba sunaikino nuosavus lėktuvus ir sraigtasparnius, kai kurie iš jų yra plačiai žinomi ir užfiksuoti vaizdo įrašuose.

2023 metų liepos 18 dieną virš okupuoto Luhansko srities Alčevsko buvo užfiksuotas Rusijos oro gynybos lėktuvo Su-34 sunaikinimo momentas.

2024 m. sausio 14 d. virš Azovo jūros, maždaug 150 km nuo fronto linijos, buvo numuštas Rusijos lėktuvas A-50; dauguma Rusijos žiniasklaidos teigė, kad lėktuvą numušė Rusijos oro gynyba. Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Ukraina neturi nieko bendra su A-50 sunaikinimu.

Belaisvių žudymai:

 

2022 metų liepos 28 dieną Donecko srities Olenivkos kolonijoje, kurioje buvo laikomi ukrainiečių karo belaisviai, buvo susprogdintas sprogmuo. Žuvo 53 ukrainiečiai belaisviai, 130 buvo sužeista.

Dėl sprogimo rusai apkaltino Ukrainos kariuomenę, nors nepateikė jokių įrodymų. Likę gyvi belaisviai pasakojo, kad pastatas buvo susprogdintas iš vidaus.

Rusai belaisvius žudo ir tuo giriasi bei skelbia internete. Yra dešimtys tokių atvejų.

Rusijos propaganda nuolatos platina informaciją, kad Ukraina nenori belaisvių mainų – taip rusai daro nuo 2014 metų, siekdami Ukrainos visuomenėje sukelti nepasitenkinimą Ukrainos valdžios veiksmais. Tada irgi daug metų nebuvo mainų.

 

Visų karo bėdų kaltininkė tik viena – Rusijos Federacija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(4)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: