Baltijos šalys ruošiasi. „Kai žlugs Ukraina“  (1)

Baltijos šalys ruošiasi tikėtinam naujo karo scenarijui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltijos šalys ruošiasi tikėtinam naujo karo scenarijui, kurį paleis šalis agresorė Rusijos Federacija, sakė Euroatlantinio bendradarbiavimo instituto politikos analitikas, Ukrainos užsienio ir vidaus politikos ekspertas Volodymyras Horbač.

„Jie tikisi, kad taip gali būti, bet tik tada, kai žlugs Ukraina“, – interviu „Glavred“ pabrėžė jis.

Ekspertas įsitikinęs, kad Rusijos Federacija savo vaizduotėje jau kariauja su kolektyviniais Vakarais ir NATO, todėl savo strateginę pergalę sunaikinant NATO jie vertina kaip gynybinį aljansą.

Kartu analitikas mano, kad Rusija neturi jėgų, priemonių ir, svarbiausia, gyvos jėgos, įrangos ar įprastinės ginkluotės antrajam frontui.

„Tačiau Rusijos strateginiai rezervai yra branduoliniai ginklai,  grasindami panaudoti juos prieš vieną iš NATO šalių rusai gali sukelti tam tikrą vidinę krizę šioje organizacijoje“, – sako jis.

Kartu pašnekovas atkreipė dėmesį, kad pats kritiškiausias momentas tam – vienos JAV prezidento administracijos valdžios perdavimas kitai.

„Tai yra laikotarpis nuo balsavimo pradžios – lapkričio 5 d. iki naujojo prezidento inauguracijos sausio pabaigoje. Jei JAV vidaus politinė krizė gilės – pavyzdžiui, jei Trumpas laimi arba nepripažįsta savo pralaimėjimo – tuo metu Rusija gali išbandyti Aljansą iki ribos kur nors sau palankioje vietoje – pavyzdžiui, Estijoje, Lietuvoje, Latvijoje ar Suomijoje, kuri dabar tapo dar viena kaimynine NATO šalimi, turinčia ilgą sieną su Rusija Federacija. Todėl šie metai bus išbandymas visiemsne tik Ukrainai, bet ir mūsų partneriams Vakaruose“, – pridūrė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(3)
(36)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: