[ŽTL] „Padidės beveik 50%“. Stiprinama Lietuvos kariuomenė. Kas vyksta (Foto)  (3)

Lietuvos Valstybės gynimo taryba pritarė kariuomenės ir šauktinių skaičiaus didinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stiprinama Lietuvos kariuomenė. Lietuvos Valstybės gynimo taryba pritarė kariuomenės ir šauktinių skaičiaus didinimui.

Apie tai pranešė Lietuvos Krašto apsaugos ministerija.

„Principinės kariuomenės struktūros ir karių ribinių skaičių įstatymo pakeitimo projekte numatoma, kad bendras ribinis karių skaičius didės nuo 20 840 iki 29 380, o pašaukiamų į PPKT (privalomą pradinę karo tarnybą – Red.) ribinis skaičius didinamas nuo 4 240 iki 7 040“, – praneša ministerija.

Taigi, šauktinių skaičius padidės beveik 50 %.

Naujovė turėtų įsigalioti po to, kai pritars Lietuvos Respublikos Seimas.

Be to, Valstybės gynimo taryba pritarė Krašto apsaugos ministerijos pateiktam siūlymui principinę kariuomenės struktūrą papildyti nauju kariuomenės junginiu – Pėstininkų divizija ir jai būtino sunkinančio pajėgumo – tankų platformos „Leopard 2“ pasirinkimui.

Gynybos ministerijai buvo pavesta pradėti derybas su Vokietijos gamintojais ir kitomis šalimis, suinteresuotomis šios kovinės mašinos įsigijimu.

„Plėtojant Pėstininkų diviziją siūloma steigti naują karinį vienetą – Artilerijos pulką, o esamus karinius dalinius siūloma reorganizuoti: Plk. Juozo Vitkaus inžinerijos batalioną – į Plk. Juozo Vitkaus inžinerijos pulką, Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalioną – į Karinių oro pajėgų Oro gynybos pulką. Plėtrai numatytos ginkluotės sistemos jau užsakytos. Taip pat numatyta Karaliaus Mindaugo husarų batalioną reorganizuoti į Karaliaus Mindaugo tankų batalioną“, – praneša KAM.

 

Įstatymo pakeitimo projekte taip pat siūloma steigti kitus naujus karinius vienetus – Karinių jūrų pajėgų Uosto ir priekrantės gynybos tarnybą, Kibernetinės gynybos valdybą, susidedančią iš Lietuvos didžiojo etmono Kristupo Radvilos Perkūno ryšių ir informacinių sistemų bataliono ir Informacinių technologijų tarnybos. Nauji vienetai būtų steigiami esamų vienetų pagrindu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(5)
(30)

Komentarai (3)