Prigožinas sprogs iš pykčio. Kokį įsakymą ką tik pasirašė Šoigu (Video)  ()

Atrodo, kad Rusijos gynybos ministerija pasiryžusi visiškai perimti privačią karinę bendrovę „Wagner“, su kurios savininku Jevgenijumi Prigožinu Rusijos karinė vadovybė yra konfliktavusi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pasirašė įsakymą, įpareigojantį „savanorius“ iš „savanorių dalinių“ pasirašyti sutartis su Rusijos gynybos ministerija.

Visų Rusijos sukarintų formuočių, nepriklausančių agresorės valstybės ginkluotosioms pajėgoms, atstovai privalo tai padaryti iki 2023 m. liepos 1 d. Apie tai praneša Rusijos žiniasklaida.

„Putinas nori iš Prigožino atimti „Wagner“ dalinius. Visi savanoriai Rusijoje nuo liepos 1 d. privalės pasirašyti sutartis su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis. Tai numatantį įsakymą pasirašė gynybos ministras Sergejus Šoigu. Jis taikomas ir privačioms karinėms bendrovėms. Iki šiol įvairios Rusijos privačios karinės kompanijos, tarp jų ir „Wagner“, formaliai turi „savanorių dalinių“ statusą“, - rašo vienas iš leidėjų.

Kaip paaiškino apie šį pakeitimą paskelbęs gynybos ministro pavaduotojas – valstybės sekretorius Nikolajus Pankovas, tai suteiks „savanorių“ daliniams reikiamą teisinį statusą ir praplės galimybes dalinius komplektuoti tiek kariais, tiek „savanoriais“.

 

 

Konflikto eskalavimo tempas leidžia manyti, kad artimiausios savaitės bus itin įdomios Prigožino ir Šoigu konfrontacijos atžvilgiu, teigia britų žvalgyba.

„Kadangi Rusijai trūksta rezervinių dalinių, tai, kaip „Wagner“ reaguos į gynybos ministeriją, bus pagrindinis konflikto veiksnys artimiausiomis savaitėmis“, - teigė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(6)
(45)

Komentarai ()