Beprotybė tęsiasi. „Pragraužta“ gynyba ir užgrobti „opornikai“. Vyksta nuožmi kova  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padėtis Avdijivkos rajone pablogėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivkoje, Donecko srityje, rusų okupantams pavyko „pragraužti“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą ir užgrobti keletą ukrainiečių „opornikų“ (pozicijų – Red.), tačiau Rusijos Federacija nesugebėjo įvykdyti pagrindinės užduoties –  pasiekti pagrindinį tiekimo kelią ir apsupti miestą.

„Savaitės pradžioje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padėtis Avdijivkos rajone pablogėjo – Rusijos armija sugebėjo įsiveržti į Ukrainos gynybą iš pietų, išspausti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš pozicijų Carskaja ochota rajone ir pradėti mūšius pietiniame miesto pakraštyje. Ši Avdijivkos dalis yra užstatyta mažaaukščiais privačiais namais, kurie nuo artilerijos ugnies pamažu virsta griuvėsiais ir ilgai negali padėti gynėjams“, – rašoma BBC „Telegram“ kanale.

Patikslinama, kad dėl nuolatinių kovų didėja vadinamoji „pilkoji“ zona. Tuo pat metu Ukrainos gynėjams pavyko surengti sėkmingas kontratakas Avdijivkos pietuose ir atstumti besiveržiančius Rusijos dalinius.

 

„Abi pusės didina rezervus, įnirtingos kovos tęsiasi, o apie jų baigtį kalbėti dar anksti. „9-ojo kvartalo“ mikrorajonas, į kurį bando prasiveržti Rusijos puolimo daliniai, yra labai svarbus Avdijivkos gynybai. Tai 9 aukštų pastatų kompleksas, kurio užgrobimas prilygs valdančių aukštumų užėmimui“, – pažymima pranešime.

Autoriai neatmeta, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė bandys remtis sėkme Avdijivkos pietuose ir, galbūt, dar kartą bandys surengti masinį šturmą pietiniame pakraštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(45)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: