„Per sieną perėjo 3 000 000.“ Uraganas JAV. Maskvoje skelbiama „Teksaso Liaudies Respublika“ (Video, foto)  (1)

Teksaso valstijos saugumo pajėgos perėmė sienos su Meksika kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teksaso valstijos saugumo pajėgos perėmė sienos su Meksika kontrolę ir neįsileidžia nelegalių migrantų, nepaisant oficialaus Bideno dekreto ir Aukščiausiojo Teismo sprendimo.

Kaip praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“, federalinės valdžios institucijos reikalauja, kad Teksaso nacionalinė gvardija pašalintų spygliuotą vielą išilgai sienos, tačiau valstijos gubernatorius atsisakė tai padaryti, sakydamas, kad vyriausybė toleruoja „migrantų invaziją“.

Bideno administracija Teksasui suteikė 24 valandas, kad atidarytų savo sienas JAV muitinei ir sienų apsaugos tarnybai, kitaip „iš to nebus nieko gero“. Valstijos leitenantas gubernatorius Danas Patrickas paragino federalinę vyriausybę nepradėti konfrontacijos su Teksaso saugumo pajėgomis.

Teksasą palaikė kiti respublikonų gubernatoriai. CNN duomenimis, vien 2023 metų gruodį nelegaliai sieną kirto 225 000 žmonių, o per metus migrantų skaičius gali siekti 3 000 000, iš kurių didelė dalis apsigyvena Teksase.

 

Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pakomentavo šią informaciją. Jis su neslepiamu džiaugsmu rašė, kad „Teksaso Liaudies Respublika“ gali atsirasti dėl Vašingtono ir valstijos valdžios ginčo dėl to, kas turėtų kontroliuoti sieną su Meksika. Medvedevo svajonės seniai žinomos: pagrindinis Kremliaus ruporas jau išpranašavo branduolinę apokalipsę, grasindamas Kyjivui masinio naikinimo ginklais. Medvedevas griebiasi piktybiško bauginimo politikos iš pykčio dėl to, kad Rusija dėl invazijos į Ukrainą atsidūrė geopolitiniame užribyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(33)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: