Beprotybė Rusijoje. Ketina imituoti branduolinį smūgį. Kaip tai atrodo techniškai (Video)  ()

Rusai iš SSRS paveldėjo IU-59 ir IAB-500, kurie gali atkurti fizinius branduolinio sprogimo padarinius, tokius kaip intensyvi šviesos spinduliuotė, galinga sprogimo banga ir grybo formos dulkių debesis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-28 Beprotybė Rusijoje. Ketina imituoti branduolinį smūgį. Kaip tai atrodo techniškai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija per karines pratybas Rusijoje ketina imituoti branduolinį sprogimą naudodami slaptas technologijas. Ir nors techninės šios „revoliucinės plėtros“ detalės dar neatskleidžiamos, šalis turi du sovietmečio pirmtakus – IU-59 ir IAB-500. „Bulgarian Military“ papasakojo apie technines Rusijos projekto detales.

Straipsnyje minimi Chruliovo karinės logistikos akademijos specialistai, patentavę unikalų branduolinio sprogimo simuliatorių. Ši pažangi technologija gali imituoti beveik visus atominės bombos sprogimo aspektus, išskyrus radioaktyviosios spinduliuotės iškritimą.

Ekspertai mano, kad jei Rusijos kariškiai domisi tokiais projektais, jie mato juose tam tikrą perspektyvą.

„Rusai tikrai turi sovietų branduolinio sprogimo simuliatorius. Jie yra nekenksmingas būdas Kremliui pademonstruoti savo branduolinį potencialą, nenaudojant liūdnai pagarsėjusio „raudonojo mygtuko“. Taigi, galima teigti, kad rusai mato didelių perspektyvų“.

Remiantis viešai prieinamais šaltiniais, buvusioje Sovietų Sąjungoje ir dabartinėje Rusijoje tikriausiai buvo arba tebėra mažiausiai dviejų tipų branduolinių sprogimų simuliatoriai – IAB-500 ir IU-59. Jie skirti atkurti fizinius efektus, paprastai susijusius su atomine bomba, pavyzdžiui, intensyvią šviesos spinduliuotę, galingą sprogimo bangą ir grybo formos dulkių debesį.

 

Tuo tarpu IAB-500 išmetimo iš lėktuvo Su-30SM filmuota medžiaga paskelbta 2020 m. Prietaisas buvo sukurtas imituoti taktinę aviacijos branduolinę bombą RN-24. Apskritai tai yra masyvios aviacinės bombos formos kuro bakas, pripildytas skysto kuro mišinio – 75 % dyzelinio kuro, 25 % aviacinio kuro ir raudonojo fosforo dalelių.

Sprogimo metu atsiranda 90-120 metrų skersmens ugnies kamuolys, kuris šviečia 3,5 sekundės, ir grybo formos debesis iki 1 kilometro aukščio, matomas iki 30 km atstumo.

 

Kalbant apie IU-59, žinomos tik kelios detalės. Prietaisas yra didžiulė TNT bomba, kurios aukštis 1,1 m, o svoris – 117 kg. Ji paleista iš specialios 1,4 m aukščio platformos su elektriniu detonatoriumi. Pasirengti sprogimui prireikė apie 25 minučių, keturių žmonių komandos ir 200 m saugaus detonacijos atstumo.

Galiausiai stebėtojai padarė išvadą, kad rusai sėkmingai imitavo branduolinį sprogimą nenaudodami sudėtingų technologijų ar retų medžiagų, o tai tikrai verta dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(16)
(-14)

Komentarai ()