Tyla prieš audrą. Atskleidė gigantiškus rusų planus  ()

Rusijos pajėgų puolimai silpsta, tačiau yra vienas „bet“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai susilpnino savo puolimą, praneša agentūra „Unian“, kuri remiasi Estijos žvalgybos išvadomis, rašo „Wirtualna Polska“. Kartu Estijos kariškiai pažymi, kad Rusija gali ruoštis suintensyvinti puolimą Avdijivkos rajone.

Estijos žvalgyba įžvelgia požymių, rodančių, kad Rusijos puolimo Ukrainoje intensyvumas palaipsniui mažėja. Pasak Estijos gynybos pajėgų žvalgybos centro vadovo Antso Kiviselgo, bendras karo veiksmų intensyvumas, palyginti su ankstesnėmis savaitėmis, sumažėjo, išskyrus vieną išimtį. Teigiama, kad rusai ruošiasi stipresniems puolimams viename Ukrainos rajone.

„Avdijivkos srityje Rusijos apšaudymų skaičius turi tendenciją didėti. Pažymima, kad Rusijos karinio aktyvumo Ukrainoje mažėjimas gali būti susijęs su orų kaita. Šiuo metu fronto linijoje dažniau iškrenta krituliai, o dėl teigiamos temperatūros keliai tampa sunkiai pravažiuojami“, – rašoma pranešime.

 

Silpnėjant Rusijos puolimui visoje Ukrainoje, yra viena sritis, kurioje agresorius turėtų sustiprinti savo pajėgas. Estija aiškina, kad Rusija kaupia daug įrangos Avdijivkoje – tikriausiai ruošdamasi tolesnėms atakoms. Visai tikėtina, kad rusų veiksmais siekiama palaužti ukrainiečių kovinę dvasią, sako Kiviselgas.

„Durys į Donecką“ yra kritinė teritorija abiem konflikto pusėms, todėl tiek ukrainiečiai, tiek rusai nori perimti miesto kontrolę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(4)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: