JAV į Europą siunčia 6 lėktuvus „Stratotanker“ – kas vyksta (Foto)  ()

Lloydas Austinas pažymėjo, kad Vašingtonas imsis reikiamų veiksmų, kad apgintų savo interesus tinkamu laiku ir tinkamu būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV į Europą siunčia 6 degalų papildymo lėktuvus „Stratotanker“.

Šeši „Boeing KC-135 Stratotanker“ degalų papildymo orlaiviai sausio 29 d. pakilo iš JAV karinės bazės Kalifornijoje. Į tai savo „Telegram“ kanale atkreipė dėmesį Kryme gyvenantis ir karinės-politinės žurnalistikos centro ekspertu prisistatantis Borisas Rožinas.

„Boeing KC-135 Stratotanker“ lėktuvai skrenda link JK ir Europos. Anot Rožino, vėliau jie bus perkelti į Jungtinių Valstijų karines bazes Artimuosiuose Rytuose.

„Boeing KC-135 Stratotanker“ – karinis kuro papildymo ore ir transportavimo orlaivis. Lėktuvas sukurtas keleivinio lainerio „Boeing 707“ pagrindu. Pradėtas naudoti 1957 m. Šis orlaivis buvo intensyviai naudotas Vietnamo ir Persijos įlankos karuose, siekiant padidinti JAV naikintuvų ir bombonešių įveikiamą atstumą.

 

Nepaisant vis augančių kaštų skaičiuojama, kad „Boeing KC-135 Stratotanker“ bus naudojamas iki 2040 m. Juos pakeis „Boeing KC-46 Pegasus“ orlaiviai.

 

Kaip pranešta anksčiau, sausio 28 dieną Jordanijoje buvo užpulta JAV karinė bazė. Mažiausiai trys kariai žuvo ir 25 buvo sužeisti.

Po to JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas paskelbė atsaką į atakas prieš JAV bazes Artimuosiuose Rytuose. Jis pažymėjo, kad Vašingtonas imsis reikiamų veiksmų, kad apgintų savo interesus tinkamu laiku ir tinkamu būdu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()