Vienintelis šalyje. Bankrutuoja Rusijos „Tornado-S“ gamintojas. Ar tai paveiks ginklų gamybą  ()

Rusijos Federacijoje yra tik vienas reaktyvinės artilerijos gamintojas, kurį privatus savininkas privedė prie bankroto. Nepaisant to, jis gauna užsakymus iš Rusijos Federacijos gynybos ministerijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Generalinė prokuratūra nagrinėja bendrovės „Motovylychinski Zavody“ bankroto bylą. Jau keletą metų ji bankrutuoja. Tai pranešė „Defense Express“.

Rusijos Federacijoje yra tik viena įmonė, gaminanti „Grad“, „Smerč“ ir naujas „Tornado-G“ daugkartines raketų sistemas. Be to, kad gamykla yra vienintelė tokia, ji privačiai priklauso Rusijos verslininkams Maratui Zagidullovui, Rafaeliui Himalovui ir Ruslanui Valitovui bei Jurijui Medvediukui.

Gamyklai bankrotas buvo paskelbtas dar 2018 m., tačiau turto pardavimo procedūra skoloms apmokėti faktiškai nepradėta.

Nuo 2023 metų Rusijos Federacijos Generalinė prokuratūra ėmėsi bankroto bylos, nes „Motovylychinski Zavody“ yra Rusijos Federacijai strategiškai svarbi įmonė. Saugumiečiai nusprendė, kad sprendimas dėl gamyklos bankroto „bus atšauktas“. Akcininkai turi grąžinti 2,7 milijardo rublių (28 mln. eurų) nuostolių, iš kurių 1,7 milijardo rublių (17,5 mkn. eurų) yra Rusijos Federacijos gynybos ministerijos avansai ir mokestinės skolos.

 

Tačiau „Defense Express“ atkreipia dėmesį į Rusijos Federacijos gynybos ministerijos avanso grąžinimą – tai gali reikšti, kad bankrotas nesutrukdė „Motovylychinskyi Zavod“ gaminti produkciją. Visų pirma ten gaminami „Tornado-S“ ir „Tornado-G“. Rusijos karinis-pramoninis kompleksas demonstruoja atsparumą išorės ir vidaus iššūkiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(19)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()