„Laukiama dekreto.“ Vietoj Zalužno. Ką pasirinko Zelenskis  ()

Paskelbtas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado įpėdinio vardas – pirmosios detalės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-30 „Laukiama dekreto.“ Vietoj Zalužno. Ką pasirinko Zelenskis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete diskutuojama apie gandą, kad Valerijus Zalužnas buvo pašalintas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų.

Sausio 29-osios vakarą buvęs liaudies deputatas Borislavas Bereza parašė apie prezidentūros sprendimą atleisti iš pareigų Valerijų Zalužną iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų. „Informacija pasitvirtino. V. Zelenskis nušalino vyriausiąjį vadą V. Zalužną. Šiandien Maskvoje atostogos...“ rašė B. Bereza.

UNIAN žurnalistas Romanas Cimbaliukas taip pat rašo, kad Ukraina turės naują vyriausiąjį vadą.

„Ukrainos prezidentas vietoj Valerijaus Zalužno paskyrė K. Budanovą“, – patikslino jis.

Savanoris ir buvęs Ukrainos prezidento patarėjas Jurijus Biriukovas patikslino, kad šiuo metu 100% informacijos apie V. Zalužno atsistatydinimą nėra patvirtinta, tačiau du jo šaltiniai teigia, kad „laukiama dekreto“.

Liaudies deputatas Aleksejus Gončarenka rašo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiajam vadui buvo pranešta apie prezidento sprendimą, tačiau dekreto kol kas nėra. Jam buvo pasiūlytos ambasadoriaus pareigos vienoje iš Europos šalių, tačiau V. Zalužnas atsisakė.

 

Tuo tarpu Informacinio pasipriešinimo grupės karo-politikos stebėtojas Aleksandras Kovalenko, komentuodamas gandus apie OP sprendimą, parašė vieną žodį „ne“. Šiuo metu oficialios informacijos apie V. Zalužno atsistatydinimą nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(26)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()