„..tai bus didžiulis smūgis Europai.“ Grius pasaulio tvarka. Skelbiamas žlugimas tarp ES ir JAV  (5)

Nuskambėjo rimtas perspėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procesai, kuriuose vilkinama pagalba Ukrainai, turės didelį poveikį pačiai Europai, tokią nuomonę išsakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Duodamas interviu Vokietijos žiniasklaidai Volodymyras Zelenskis išsakė tris problemas, su kuriomis susidurs Vakarai, jei JAV atsisakys suteikti Ukrainai pagalbą.

Jei JAV atsisakys teikti pagalbą Ukrainai, pati Europa nesugebės su tuo susidoroti. Ji negalės teikti tokios pat apimties karinės pagalbos, kokia buvo 2023 m., sakė Ukrainos vadovas interviu televizijai ARD.

Kartu V. Zelenskis mano, kad jei Europa būtų vieninga, ji pati galėtų susitvarkyti su parama Ukrainai. Tačiau klausimas vis tiek grįžta prie JAV. Kol ten yra neryžtingų politikų, Europoje atsiranda tokių pat pareigūnų.

Jei JAV atsisakys padėti Ukrainai, tai bus didžiulis smūgis vieningai Europai.

Tuomet Vakarai susidurs su trimis problemomis iš karto. Pirmoji ir svarbiausia – ginklų ir finansų trūkumas pačiai Ukrainai. Antroje vietoje – ES ir JAV sąjungininkų santykiai, kurie bus prarasti. Trečioji problema – Ukraina žlugs, o Putinas judės toliau. Tokiu atveju nebebus taip, kad JAV užstos ir Europos šalis.

 

Putinas šiomis problemomis pasinaudos 100 proc. Jei Vašingtonas atsisakys NATO, kai kurie ES lyderiai persvarstys savo požiūrį į Aljansą.

Neatmetama galimybė, kad šiame fone žlugs visa Vakarų sankcijų politika Rusijos atžvilgiu.

„Galiausiai prasidės naujas pasaulio perskirstymas“, – sakė V. Zelenskis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(203)
(65)
(138)

Komentarai (5)