Rusija grasina „sugrįžimu“ į Chersoną. Padėtis įtempta. Ukraina skelbia, ar yra grėsmė  ()

Rusijos įsibrovėliai nenustoja spausti, reguliariai atakuodami dešinįjį Chersono srities krantą. Sviediniai skrenda tiesiai po civilių kojomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos toliau daro spaudimą dešiniajam krantui Chersono regione ir grasina sugrįžti. Apie tai praneša Pietų gynybos pajėgų atstovė Natalija Humeniuk.

Anot jos, užgrobtoje Chersono srities dalyje rusų okupantai ruošiasi vadinamiesiems „prezidento rinkimams“. Tuo pačiu metu priešas pareiškia savo ketinimą susigrąžinti dešinįjį krantą.

„Tačiau aišku, kad jiems tai absoliučiai neįmanoma misija. Dėl kraštovaizdžio ypatybių ir atramos trūkumo tame pačiame dešiniajame krante to padaryti nepavyks. Tokių jėgų ir galimybių jie neturi“, - pabrėžė Humeniuk.

Padėtis Chersono regione

Atstovė teigė, kad padėtis dešiniajame krante išlieka gana įtempta.

„Priešas nesustabdo savo veiklos, ieško tų priemonių ir galimybių, kurias galėtų kuo efektyviau pritaikyti. Bando daryti spaudimą bepiločių atakų pagalba tiek naktimis naudojant šahedus, tiek dieną“, – paaiškino ji.

 

Ji pažymėjo, kad Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos naudoja daug FPV bepiločių ir kitų modifikacijų dronų, kurie meta kasetinius šaudmenis. Rusijos armija nusitaikė į civilius. Sviediniai skrenda tiesiai į gyvenamųjų namų kiemus, krenta žmonėms po kojomis ar ant automobilių.

Be to, priešas nesiliauja apšaudęs paties Chersono artilerija.

Anot jos, beveik visi gyvenamieji pastatai šioje teritorijoje jau yra sugriauti arba smarkiai apgadinti. Tačiau rusų okupantai ir toliau jį atakuoja aviacinėmis bombomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(9)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: