„Tai nėra ginčytina teritorija.“ Medvedevas siūlo japonams pasidaryti sepuku  (1)

„O tie samurajai, kuriems ypač liūdna, gali mirti tradiciniu japonišku būdu. Pasidaryti sau sepuku.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas teigiamai atsiliepė į Japonijos pasiūlymą dėl taikos sutarties. Formaliai Maskva ir Tokijas neužbaigė Antrojo pasaulinio karo kilusio konflikto. Kurilų salos vis dar yra ginčitynas klausimas.

„Na, niekas neprieštarauja taikos sutarčiai su prielaida, kad vadinamasis teritorinis klausimas pagal Rusijos konstituciją būtų uždarytas amžiams“, – internete rašė Dmitrijus Medvedevas.

Buvęs prezidentas pripažino, kad Kremliaus valdžios aparate „niekam nerūpi japonų jausmai dėl Šiaurės teritorijų“, nes „tai ne ginčytinos teritorijos, o Rusija“.

Artimas Vladimiro Putino bendražygis neatsisakė savo arogantiško tono G7 šalies atžvilgiu.

Tai nėra „ginčijamos teritorijos“, tai yra Rusija. O tie samurajai, kuriems ypač liūdna, gali mirti tradiciniu japonišku būdu. Pasidaryti sau sepuku. Jei, žinoma, tam užteks drąsos.  Nes daug maloniau aistringai bučiuotis su amerikiečiais, visiškai ištrinant iš atminties Hirosimą ir Nagasakį“, – kalbėjo politikas.

Politikas lakoniškai paskelbė apie aktyvią Kurilų salų plėtrą kartu su jų strateginio vaidmens didėjimu, įskaitant „naujų ginklų dislokavimą“. Dmitrijus Medvedevas nenurodė, kokio tipo ginklai ir kokiais kiekiais bus pristatyti į Tolimuosius Rytus. Rugpjūčio pradžioje „The Moscow Times“ pranešė apie dviejų „žemė-oras“ sistemų S-300 perdavimą. Raketų paleidimo įrenginiai turėjo būti išsiųsti į frontą Ukrainoje.

 

Kurilų salos yra salynas yra Ramiajame vandenyne ir susideda iš 56 salų (iš jų – 30 didesnių). Pietinė grandinės dalis yra teisinio ginčo tarp Japonijos ir Rusijos objektas. 1956, 2004 ir 2006 m. Maskva siūlė Japonijai atiduoti kai kurias ginčijamas salas (Mažąją Kurilų grandinę, kurią sudaro Šikotano sala ir Habomai salos) mainais už teisių į likusias (didesnes) atsisakymą, tačiau Tokijas tokio pasiūlymo nepriėmė.

 

TASS agentūra cituoja Japonijos premjero žodžius, kuris, kalbėdamas parlamente, paskelbė apie ketinimą sudaryti taiką su Rusija, išspręsti teritorinį ginčą. Fumio Kishida pabrėžė, kad Japonija ir toliau tęs savo sankcijų politiką Rusijos Federacijai.

Vladimiras Putinas apie ginčijamą teritoriją kalbėjo prieš dvi savaites. Susitikime Chabarovske Rusijos prezidentas buvo paklaustas apie Kunaširo salą, kuri yra viena iš salų ginčijamoje teritorijoje. Politikas atsakė, kad ten turėtų būti plėtojamas turizmo sektorius.

„Man sako, kad ten labai įdomu. Deja, niekada ten nebuvau, bet kada nors tikrai ten nuvyksiu“ – pasakė Kremliaus vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(64)
(-56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: