„6 000.“ Netikėta žinia. Į karą eina spec. brigados iš Baltarusijos  ()

Ukrainoje gali atsirasti trys šturmo brigados.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos majoras Oleksijus Getmanas numatė, kuria fronto kryptimi rusai galėtų sustiprinti puolimo brigadas, suformuotas iš buvusių profesionalių „Wagner“ samdinių.

Okupantai praneša, kad netrukus Ukrainoje gali atsirasti trys tokie šturmo brigados, kuriuose bendras skaičius sieks iki 6 tūkst. Ekspertas pažymėjo, kad tai gali suteikti okupantams „tam tikrų pirmenybių“. Anot Getmano, grįš tie „vagneriečiai“, kurie buvo Baltarusijoje, „kur šiek tiek pailsėjo ir, galbūt, jų padaugėjo“.

„Tai bus tie pačios specialios Rusijos kariuomenės brigados, tik labiau patyrusios ir labiau motyvuotos, galbūt pinigais ar veikiamos vidinių paskatų. Nors tai nedidelis skaičius, bet galime suskaičiuoti tris brigadas po 2 tūkst. Ir tai yra jėga, su kuria turėsime skaitytis. Kad priešą nugalėtum, nebūtina jį niekinti. Manau, kad prieš jas kovos mūsų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgos. Mes tiksliai žinosime kur jos yra ir siųsime ten savo profesionalesnius padalinius“, – sakė Getmanas.

 

Jis daro prielaidą, kad tiek profesionaliai parengtų samdinių rusai gali panaudoti viename fronto sektoriuje politiniam tikslui pasiekti, o ne operatyviniams-strateginiams tikslams visoje fronto linijoje.

„Putino rinkimai bus kovo mėnesį, todėl reikia parodyti keletą pergalių. Galima daryti prielaidą, kad juos panaudos lokaliai. Mažai tikėtina, kad tai bus Avdijivka. Manau, kad jie bus naudojami ten, kur jau kovojo, gal Bachmuto kryptimi, kad judėtų į Časiv Jar, o gal net į Kostiantynivką“, – sakė Getmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(86)
(-52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: