„Gulago archipelagas“. Visi rusų metodai iš ten. Karys pasakoja, ką patyrė (Video)  ()

Jis prisipažino, kad nelaisvėje nuolat galvojo apie maistą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų nelaisvėje jiems beveik nedavė maisto ir jie nuolat buvo mušami. Apie tai kalbėjo Mariupolio gynybos metu sučiuptas baltarusis. Kalinovskio pulkas paskelbė vaizdo įrašą su jo pasakojimu.

2016 metais vaikinas, vadovaudamasis savo politiniais įsitikinimais, savanoriu įstojo į „Azov“ pulką. Pirmoji plataus masto agresijos diena 2022 metais buvo sutikta Mariupolyje, „Azov“ pulke. Jis dalyvavo ginant „Azovstal“ iki paskutinės akimirkos, o tada buvo sugautas Rusijos ir pateko į nelaisvę.

Iš pradžių, kartu su kitais belaisviais, jis buvo laikomas lageryje Olenivkoje netoli Donecko. Ten belaisviai buvo laikomi kareivinėse. Gyvenimo sąlygas jis apibūdino taip: „Šiaip kareivinėse telpa 100 žmonių, mūsų ten buvo 400–500. Miegojome ant grindų“.

Baltarusis užsimena ir apie apgailėtinas maisto porcijas: „Pagal plotą Rusija yra didelė šalis. O belaisviams duodavo tris gabalėlius duonos ir truputį košės ar vandens... Visi belaisviai netekdavo 20, 30 kg“. Jis prisipažino, kad nelaisvėje nuolat galvojo apie maistą.

 

Jis taip pat teigė, kad rusai stovyklose dirba pagal tuos pačius metodus, kurie aprašyti Aleksandro Solženicyno knygoje „Gulago archipelagas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(7)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: