Naujausias Rusijos žvėris – BTR-22. Kas žinoma  ()

Pagrindinis skirtumas tarp naujojo BTR-22 ir ankstesnių šarvuočių yra variklio skyriaus vieta, taip pat gale esančios durys, skirtos kareiviams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija atlieka šalyje sukurto ratinio šarvuočio BTR-22 bandymus, tikėdamasi sukurti transporto priemonių šeimą, kuri pakeis senstantį BTR-82, praneša „Defense Blog“.

Pirmą kartą Rusijos karo pramonė tarptautiniame kariniame-techniniame forume „Armija 2023“ pristatė naują šarvuotį transporterį BTR-22. Pagrindinis jo skirtumas nuo sovietinių BTR-60/70/80 ir 82 yra radikalus korpuso pertvarkymas, variklio skyrius perkeltas į priekį, o gale yra durys, skirtos įlipti ir išlipti.

Taigi, variklio skyrius naujajame šarvuotyje  yra priekinėje korpuso dalyje dešinėje, kairėje nuo jo yra valdymo skyrius su mechaniko-vairuotojo darbo vieta. Amfibijos blokas dabar yra užpakalinėje dalyje. Kariai susėda ant specialių sustiprintų kėdžių, o įlaipinimas ir išlaipinimas vykdomas per galą.

Rusijos šaltiniai teigia, kad dėl naujų šarvinio plieno rūšių ir atskirtų šarvų naudojimo BTR-22 korpuso apsauga tapo geresnė. Nauji komponentai užtikrina apsaugą visame perimetre nuo šarvus praduriančių 12,7x108 mm kalibro kulkų.

Šarvuočio ilgis – 7,5 metro, plotis – beveik 3 metrai, aukštis – 3 metrai, o prošvaisa – 475 mm. Matmenys leidžia gabenti iki 10 karių.

Bendra šarvuočio masė – 20 tonų, tačiau tai netrukdo jam asfaltuotame kelyje išvystyti maksimalų 100 km/val. greitį, be to, apie variklį žinoma tik tiek, kad jos galia siekia 330 AG.

 

Kalbant apie ugnies jėgą, kaip ir BTR-82, naujasis šarvuotasis transporteris turi 2A72 automatinį 30 mm pabūklą, galintį šaudyti iki 330 šovinių per minutę greičiu. Jame taip pat yra 7,62 mm PKTM kulkosvaidis. PNK kombinuotas taikiklis turi terminio vaizdo funkciją ir lazerinį nuotolio ieškiklį. Taip pat galima įrengti nepilotuojamą ginklo-raketos modulį.

„Tikimasi, kad BTR-22 taps ekonomiškai efektyviu pasenusių sovietinių šarvuotųjų transporterių pakaitalu“, – pažymėjo stebėtojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(19)
(-17)

Komentarai ()