Realybė padarė savo. Japonijos planas dėl Ukrainos žlugo  ()

Ukraina iš partnerių gauna mažiau artilerijos sviedinių nei planuota.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planas aprūpinti Ukrainą artilerijos sviediniais, siunčiant juos iš Japonijos į Didžiąją Britaniją, įstrigo.

Ukraina iš partnerių gauna mažiau artilerijos sviedinių nei planuota. Viena iš to priežasčių, kaip paaiškėjo, yra ribotas skirtingų šalių ginklų suderinamumas, nors teoriškai jie turėtų būti standartizuoti ir unifikuoti.

Apie tai rašo „Wall Street Journal“.

Pagal siūlomą iniciatyvą Japonijos įmonė pagamintų 155 mm sviedinius pagal Didžiosios Britanijos „BAE Systems“ licenciją, o vėliau išsiųstų amuniciją į JK, o tai leistų Londonui tiekti daugiau šaudmenų į Ukrainą. Pasak žmonių, susipažinusių su šiuo klausimu, toks planas dabar įstrigo.

Prieš pasirašant tokį susitarimą, britų kariuomenė pirmiausia išbandė sviedinius, kurie gaminami pagal britų „BAE Systems“ licenciją Japonijos kariuomenės reikmėms.

Tačiau po šių bandymų britai nusprendė atsisakyti idėjos tiekti sviedinius, gautus iš Japonijos. Nė viena pusė oficialiai nepasako, kas nutiko. Tačiau, kaip pažymi WSJ, skirtingų gamintojų sviedinių ir ginklų nesuderinamumas yra viena iš problemų, su kuriomis susiduria Vakarų sąjungininkai, siųsdami savo ginklus į Ukrainą.

 

Pažymima, kad 155 mm sviedinys buvo artilerijos standartas NATO šalyse ir sąjunginėse valstybėse kituose pasaulio regionuose. Teoriškai tai leido sąjungininkėms šalims naudoti vienai kitos ginklus ir amuniciją. Tačiau praktikoje jie ne visada suderinami, rašo WSJ.

Šiuo metu užsitikrinti daugiau artilerijos sviedinių yra didžiulis iššūkis Ukrainai, nes atsargos baigiasi po beveik dvejus metus trukusio karo su Rusija. Konflikto metu buvo intensyviai naudojama artilerija, o Kyjivas kartas nuo karto racionalizavo sviedinių naudojimą. Rusija teigia padidinusi sviedinių gamybą ir sulaukusi papildomų atsargų iš Šiaurės Korėjos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(50)
(-29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()