[ŽT] Trečiojo pasaulinio karo pavojus. Situacija daug pavojingesnė nei 1914 ir 1939 metais. Kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-01-31 21:12
Genocidas Gazoje? Tai kuri pusė kuriai ten daro genocidą?
gytis13 2024-01-31 23:50
Gazoj tikrai vyksta genocidas - palestiniečiai dauginasi be saiko tada ima trūkti visko o kalti aišku žydai...O svarbiausi žodžiai straipsnyje yra pasaulio ekonomika. Jeigu ims trūkti kiniškų prekiių tada gręsia trečias pasaulinis.
donatasv 2024-02-01 09:05
Nu gamybos stygius kels labai dideles įtampas bet pati 3 pasaulinio rizika priklausys nuo to kaip vystysis karas kinijoje. Taivanas yra paskutinė demokratinės kinijos tvirtovė bet tai nereiškia, kad kinijoję nebėra demokratiją palaikančių žmonių. Jei į pagalbą taivanui ateis honkongas, kuris iš paskos atsitems dar kelias provincijas tai drakonas pats save suvalgys iš vidaus. Amerika pasirengusi finansuot panašu šitą pilietinį karą. Tai realiai nelabai liks priešininkų, kas galėtų kelti rimtą pasaulinio karo grėsmę. Čia nebent kinas sugebės suvaldyt pilietinį pasipriešinimą subombarduos taivano gamyklas ir palikęs merdėti salą eis susidoroti su JAV.
Hmz 2024-02-01 13:15
Pirma - Honkongas neturi savo kariuomenės, užtat jame dislokuota 10+ tūkstančių Kinijos kareivių. Antra - jame gyvena tik 7,5mln. žmonių, kas Kinijos mastais yra juokinga ir netraukia net iki Taivano 24 mln.
donatasv 2024-02-01 13:52
Tai čia svarbiausiai išjudint žmones, pradėk protestus, riaušias kelt iš paskos eis banga ir kitos provincijos. Nes jei taivanas vienas stos prieš kiną jam šansų nėra. Sugriaus gamyklas pasakys kas plauke link salos arba skrenda bus susprogdinti ir viskas. Paliks merdėt kol žmonės išsilakstys. Amerika gal atsiūs kažką bet tiesiogiai veltis į karą nemanau. Dvi branduolinės valstybės ar bus suinteresuotos stot į kovą. Beto amerika ne pirmas kartas svetimomis rankomis bet jų ginklais karus laimi. Nu bent jau man toks scenarijus realiausias atrodo ir mažiausiai skausmingas mums. Panašiai kaip su vagner ruskyne tik prigoželis nenuėjo iki galo.
HardAxe 2024-02-01 14:08
nu nzn, nesulyginama situacija. Iki ww2 galo nebuvo atomonio ginklo.
donatasv 2024-02-01 14:29
Dėl atominio ginklo kinija ir jav nestos viena prieš kitą. Beprotybė jav būtų tiek lavais, lėktuvais susitempt ir neišeiti į žemyninės kinijos dalį. Galima sakyt beprasmė kova kaip Ukrainoje, kur neatakuojant rusijos tikėtis, kad ji subyrės... Lengviau sugriaut kinui taivano ekonomiką ir tikėtis, kad viskas subyrės, tam visos sąlygos yra vykdant salos embargą. Dabartinė komunistinės valdžios politika kur viskas ant snarglių kabinama, daug šou į neviltį varo nemažai žmonių pačioje kinijoje.
kionig 2024-02-01 20:50
Didesnio analfabetizmo ir trumparegiškumo nemačiau niekur dar. Neva žydai nesidaugina? Jiems tai nieko neva netrūksta!? Matai, net amerikonai nespėja gaminti JDAM ir Hellfire raketų, kad turėtų su kuo "kovoti" prieš beginklius civilius. O Palestiniečiams nieko netrūko, jie mokėjo ir sugebėjo pristaikyti - deja tik zionistams staiga(ne staiga, dar po WW2) staiga pradėjo trūkti žemių, turtų, kad jie pradėjo Palestinos okupaciją ir apartheidą, mat neva jie esą pukuoti išrinktieji, kuriems yra pažėda kažkokios tai neva mistinės būtybės žemės mistinėje knygoje, užtat jie "turi teisę" žudyti Palestiniečius prisdengdami demokratija ir propaganda ir savo aukos korta bei pasakų knyga.
bahuriux 2024-02-01 22:25
Tą patį galiu pasakyti apie tamstą 1:1. Kai atvyke terositai į tavo šalį į tavo namus tavo žmonai ir vaikams pjaustys galvas galėsi juos garbinti, ginti ir užjausti kokie jie nuskriaustieji. O civiliai Gazoje yra irgi kalti išsirinko teroristus į valdžią, kurie užvirė visa šitą pragarą, kurio galėjo ir nebūti. Kitas dalykas buvo duota laiko civiliai galėjo pasitraukti į pietų Gazą. Ne Izraelis pradėjo, bet Izraelis užbaigs.
Hmz 2024-02-01 22:57
Tu turbūt įsivaizduoji, kad Kinija kaip Lietuva Kol tu bandysi bent ką nors išjudinti, būsi supakuotas. Vienintelis variantas - tikėtis, kad arba kinų vadukas apsiramins, arba kad jį nugnybs kolegos.
gytis13 2024-02-01 23:06
Paprastai Palestinos žemė buvo užgrobiamos po eilinio arabų puolimo. Sugalvoja arabai pakariauti, žydai duoda atgal ir kaip prizą pasiima žemės gabalą . Aišku tai žiauru ir negailestinga, bet taip daroma kad agresoriui praeitų noras kariauti. Taip ir Vokietija buvo "išauklėta" po abiejų pasaulinių karų, prisiminkim kokia šalis ji buvo prieš 1WW. O Palestina dar nerimsta, bėga žydams galvų pjaustyt lyg to labai reikėtų. Tai šįkart gavo bombų sočiai ir toks maždaug rezultatas.
kionig 2024-02-01 23:19
Šita klounada turėjusi visus hamas planus apie puolimą nesugebėjo nieko padaryti https://www.lemonde.fr/en/israel-palest ... _139.html#, kaip tik pratęsti eilinį genocidą tęsiamą nuo 1948. Ir per spalio 7 d. sugebėjo gerai nusitaikyti į "hamas teroristus" iš apache, kurie pasirodo esą jų pačių piliečiai..