„Teks aktyvuoti 5 straipsnį.“ Slapta Rusijos karinė operacija. Gali sugriūti NATO  (7)

Rusija turi planų sugriauti Aljansą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Andersas Puckas Nielsenas paskelbė „YouTube“ vaizdo įrašą, kuriame svarsto, ar Rusija iš tiesų gali užpulti NATO, ir ar tikrai įmanomas Rusijos ir NATO karas. Ukrainos Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka mano, kad jo mintys atrodo logiškos.

Nielsenas teigia, kad nors Rusija iš tiesų negali pradėti plataus masto invazijos prieš NATO šalis, ji yra visiškai pajėgi bandyti suskaldyti Aljansą. Rusija suinteresuota sukurti naują geopolitinę tikrovę, kurioje NATO nebeegzistuotų, ir Rusija galėtų palaikyti dvišalius santykius su kiekviena šalimi atskirai, o ne per aljanso „skėtį“.

Rusija gali pradėti nuo nedidelės „karinės operacijos“ tik vienoje NATO šalyje – Šiaurės Suomija atrodo galima vieta, rašo ministro patarėjas. Smūgio mastas turėtų būti pakankamas, kad „suveiktų“ 5 straipsnis, bet nepakankamai didelis, kad būtų garantuotas NATO pajėgų atsakas visu mastu.

Tokiu atveju Rusija atidžiai stebėtų NATO atsaką. Jei kitos NATO šalys (ypač JAV) nuspręs, kad dėl „nedidelio“ incidento pobūdžio nėra būtina įsitraukti, tai faktiškai reikštų, kad NATO aljansui atėjo galas, įvyks žlugimas. O tai atveria daug palankių galimybių Rusijai.

 

Kita vertus, jei NATO imsis aiškių ir ryžtingų veiksmų ir parodys, kad Aljansas iš tiesų pasirengęs kariauti dėl nedidelio „nereikšmingo“ žemės gabalėlio, tikėtina, kad Rusija atsitrauks, užbaigia savo mintis Heraščenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(23)
(64)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: