Neleido išvesti karių iš Avdijivkos. „Mėšlina padėtis.“ Skelbiama problema Nr. 1  (1)

„Kova dėl valdžios tarp prezidento Zelenskio ir Jermako ar generolo Zalužno yra sudėtinga ir ilga istorija.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-02 Neleido išvesti karių iš Avdijivkos. „Mėšlina padėtis.“ Skelbiama problema Nr. 1  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tikrai norėjo atleisti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną, tačiau Kyrylo Budanovas ir Oleksandras Syrskis, kuriuos žiniasklaida vadino galimais jo įpėdiniais, tam pasipriešino.

„Bild“ tai praneša remdamasi šaltiniais.

Anot jų, vyriausiasis vadas prieš kelias savaites norėjo išvesti kariuomenę iš Avdijivkos, tačiau prezidentas neleido to padaryti ir gruodžio 30 dieną asmeniškai nuvyko į fronto liniją palaikyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojų.

„Kova dėl valdžios tarp prezidento Zelenskio ir Jermako ar generolo Zalužno yra sudėtinga ir ilga istorija, kuri neigiamai veikia bendrą situaciją Ukrainoje. Atvirai kalbant, dėl to mes atsiduriame gana mėšlinoje padėtyje“, – anonimiškai leidiniui sakė vienas Ukrainos karininkas.

Europos Vadovų Tarybos užsienio santykių centro karo analitikas Gustavas Gresselis teigia, kad Zelenskis reikalavo laikyti Bachmutą prieš Zalužno norą 2023 metų vasarą, nors kariniu požiūriu tai buvo abejotinas sprendimas.

 

„Prezidento administracijos kišimasis į karinius reikalus, ypač per patarėją Andrijų Jermaką, buvo problema nuo pat pradžių (Rusijos invazijos)“, – sako Gresselis.

Jis mano, kad Zelenskis norėjo padaryti Syrskį naujuoju vyriausiuoju vadu, nes „jis yra lojalesnis prezidentui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(32)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: