„Jie žaidžia su ugnimi. Sukūrė idealią priežastį branduolinio ginklo panaudojimui.“ Skelbiama Raudonoji riba  (1)

Husiai žaidžia su ugnimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano kontroliuojami husiai juda naujos eskalacijos bangos link. Smūgių laivams jiems jau neužtenka, jie nusitaikė į pasaulinį internetą.

Naujus husių grasinimus išplatino arabų žiniasklaida, praneša Dialog.UA.

Kovotojai grasina nupjauti šviesolaidinį ryšių kabelį Raudonosios jūros dugne, jei JAV ir JK tęs karinę operaciją prieš jų objektus Jemene.

Pasak ekspertų, grėsmė yra labai rimta. Šis kabelis yra labai svarbus ryšiui tarp Europos, Afrikos ir Artimųjų Rytų. Jei husiams tai pavyktų padaryti, sumažėtų 99 % pasaulio interneto srauto, internetas žlugtų kartu su tarptautinėmis telefono linijomis. Tai gali būti didžiulis smūgis pasaulio geopolitiniam stabilumui ir saugumui. Nukentėtų finansų, prekybos, informacijos ir kiti sektoriai.

Garsus Izraelio karo žurnalistas Sergejus Auslanderis savo „Telegram“ kanale pakomentavo husių grėsmę. Jis patikino, kad su Irano parama kovotojai yra pakankamai pajėgūs vykdyti tokį pavojingą sabotažą.

„Tai yra didelio Irano plano dalis... Galutinis tikslas yra tapti hegemonu Vidurio Rytuose ir islamo pasaulyje... Visas šis judėjimas Raudonojoje jūroje yra ne kas kita, kaip gyvos ugnies pratybos, kuriomis siekiama blokuoti Persijos įlanką, tiksliau – Hormūzo sąsiaurį, kuris yra vartai į Persijos įlanką“, – aiškino ekspertas.

 

Jis pažymėjo, kad Vakarai šioje situacijoje pademonstravo nuostabų „bedantiškumą“. Greičiausiai jie bandys nuraminti husius pasiekiant susitarimą su jų vadovybe – Iranu.

Tačiau rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas) mano, kad husiai žaidžia su ugnimi. Jis neatmeta, kad Vakarai gali imtis kraštutinių priemonių Tinklui apsaugoti, jie gali panaudoti branduolinį ginklą prieš kovotojus.

 

Vaikinai iš Ansaro Allaho siekia Darvino apdovanojimo... Jie tiesiog sukūrė idealų pagrindą branduolinio ginklo panaudojimui Jemene – tam reikia turėti talentą... Netradiciniai metodai gali būti vienintelė priemonė pašalinti pasaulines rizikas visam pasauliui“, – sakė Rusijos ekspertas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(7)
(85)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: