[ŽT] Baltieji rūmai jau žino Zelenskio sprendimą dėl Zalužno  ()

Baltieji rūmai nepasisakė nei už, nei prieš šį sprendimą, pripažindami savo suverenitetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivas tikriausiai jau informavo JAV prezidento administraciją apie prezidento V. Zelenskio sprendimą. Tai apie galimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno atleidimą.

Apie tai rašo laikraštis „The Washington Post“, remdamasis savo šaltiniais. Pasak leidinio pašnekovų, Baltieji rūmai nepasisakė nei už, nei prieš šį sprendimą, pripažindami savo suverenitetą.

Pasak žurnalistų, Vašingtonas turėjo galimybę paraginti V. Zelenskį persvarstyti šį sprendimą, tačiau nusprendė to nedaryti.

Neįvardinti šaltiniai, susipažinę su Ukrainos prezidento pažiūromis, teigia, kad jis gali atidėti sprendimo priėmimą, tačiau tai mažai tikėtina.

„Ukrainos vyriausybė informavo Baltuosius rūmus, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis nusprendė atleisti savo vadą generolą Valerijų Zalužną. Tai gali būti rimčiausias personalo pasikeitimas per karą“,– rašoma „The Washington Post“.

 

Be to, analitikai perspėja: šis Ukrainos valstybės prezidento sprendimas gali turėti įtakos Ukrainos kariuomenės moralei ir tam tikru mastu supurtyti Vakarų donorų pasitikėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(15)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()