„Jie apėjo įtvirtinimus. Įsitvirtino pastatuose.“ Netikėti įvykiai fronte. Gali būti didžiulis žlugimas (Žemėlapis)  ()

„Šiomis dienomis sprendžiamas Avdijivkos likimas.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-05 „Jie apėjo įtvirtinimus. Įsitvirtino pastatuose.“ Netikėti įvykiai fronte. Gali būti didžiulis žlugimas (Žemėlapis)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivkoje, kurią nesustodama štumuoja Rusijos kariuomenė, situacija yra kritinė. Okupantai įsiveržė į miestą.

Ukrainiečių žurnalistas Andrijus Caplijenka vasario 4 d., remdamasis savo šaltiniais, esančiais mieste, pasidalijo nerimą keliančia žinia.

Anot jo, Avdijivkos gynėjams sutrukdė debesuotas oras, dėl to jie negalėjo pilnai panaudoti dronų žvalgybai virš mūšio lauko. Tuo pasinaudojo Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai ir įsiveržė į miestą.

„Jie pateko į miestą iš pietryčių, iš Avdijivkos karjero pusės... Jie apėjo Ukrainos įtvirtinimus ir įsitvirtino pastatuose“, – sakė Caplijenka.

Anot jo, situacija yra pavojinga, nes įsibrovėlių grupė yra vos už šimto metrų nuo gynybos pajėgų „logistikos arterijos“ mieste. Jei ji pateks į okupantų kontrolę, kariuomenės tiekimas bus nutrauktas ir ji turės trauktis.

Nepaisant itin sudėtingos situacijos, ji nėra beviltiška, patikino Caplijenka. Jis teigė, kad proveržį galėtų sustabdyti pėstininkų rezervai. Tam prireiks karinės operacijos su papildomomis pajėgomis.

 

„Šiomis dienomis sprendžiamas Avdijivkos likimas“, – pareiškė žurnalistas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas anksčiau pripažino galimybę atsisakyti Avdijivkos, jei šios gyvenvietės išlaikymas būtų per brangus žmonių nuostolių požiūriu. Šiandieninė gynybos pajėgų taktika – aktyvios gynybos metu priešui padaryti maksimalius nuostolius, maksimaliai išsaugant savo gyvą jėgą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(12)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: