Sutelkė 500 tankų ir 600 šarvuočių. Atsivers pragaras. Ką pavojingo ruošia Rusija  ()

Anot žurnalistų, Kremlius planuoja iki 2024 metų kovo pabaigos visiškai užgrobti Donbasą ir dalį Charkivo srities iki Oskilo upės. Toks „terminas“ pasirinktas specialiai, nes pavasarį Rusijoje vyks prezidento rinkimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sutelkė 500 tankų, iki 600 kovinių mašinų, šimtus haubicų ir 40 000 karių puolimui Kupjanske, Charkivo srityje. Tai praneša „Forbes“.

Kaip rašo leidinys, Rusijos Federacija akivaizdžiai siekia užgrobti didelę dalį Charkivo srities, kurią rusai trumpam užėmė 2022 metais, bet prarado dėl ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo 2022 metais.

„Rusijos Federacija planuoja iki 2024 metų kovo visiškai užgrobti Donecko ir Luhansko sritis bei dalį Charkivo srities iki Oskilo upės“, – paaiškino Ukrainos gynybos strategijų centras.

Pažymima, kad terminas „iki kovo“ pasirinktas neatsitiktinai, nes kovą Rusijoje vyks prezidento rinkimai, o iki tos datos Rusijai reikia „pergalių“.

„Dalis Charkivo būtų Rusijos armijos dovana Putinui rinkimų dieną“, – rašo „Forbes“.

Kalbant apie Ukrainos kariuomenę šioje fronto dalyje, leidinio teigimu, čia sutelkta apie 10 ukrainiečių brigadų, kuriose yra gal 20 000 karių ir šimtai tankų, kovinių mašinų ir haubicų.

 

„Tačiau ukrainiečiams problema yra ne žmonės ir ne transportas. Problema yra amunicija. JAV buvo viena didžiausių 155 mm sviedinių, skirtų geriausiems Ukrainos ginklams, donorų, o respublikonai JAV Kongrese nutraukė pagalbą. Nuo to laiko kasdienis sviedinių tiekimas Ukrainos kariuomenei sumažėjo dviem trečdaliais iki 2000 sviedinių. Tuo pat metu Rusijos pajėgos iššauna iki 10 000 sviedinių per dieną, nes nuolat tiekiama amunicija iš Šiaurės Korėjos“, – rašo „Forbes“.

Numatydama artėjantį puolimą, Ukrainos gynybos ministerija suformavo naujas mechanizuotas brigadas ir perkėlė jas į Kupjanską sustiprinti garnizoną. Inžinieriai kasa apkasus ir stato bunkerius.

 

„Kadangi artilerijos amunicija vis stinga, Ukrainos brigados rusus puola vis daugiau FPV dronais: kartais tūkstančiais per dieną visame fronte. Bepiločių orlaivių operatoriai greitai susidorojo su nedidelėmis Rusijos puolimo grupėmis, kurios tyrė Kupjansko sritį. Tačiau, ar gali bepiločių orlaivių spiečius, net tūkstančių, nugalėti 500 tankų ir 650 kovinių mašinų, atakuojančių už artilerijos ugnies sienos?“, – apibendrina „Forbes“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(11)
(52)

Komentarai ()