„Tai įmanoma bus tik trečiajame karo etape. Orbanas bus tarpininkas.“ Beprotiška. Ką skelbia Ždanovas  ()

V. Putino rinkimų kampanija tęsiasi ir jam reikia sakyti tik teigiamas naujienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas grasina nauju puolimu prieš Ukrainą. Jis pareiškė, kad ketina „demilitarizuotis“ iki tokio atstumo, kad tolimojo nuotolio ginklai nepasiektų Rusijos Federacijos. Karo ekspertas Olegas Ždanovas papasakojo, ką turėjo omenyje diktatorius ir ar Rusijos kariuomenė pajėgi įgyvendinti jo „didžiojo puolimo“ idėjas.

Sausio 31 dieną, susitikime su savo „patikimais bendražygiais“, Putinas išsakė „demilitarizuotos“ arba „sanitarinės“ zonos Ukrainoje idėją. Jis sakė, kad demilitarizuota linija su Ukraina turėtų užtikrinti „Rusijos Federacijos teritorijos saugumą nuo Vakarų ilgo nuotolio ginklų“, praneša TSN.

Olego Ždanovo teigimu, šis pareiškimas yra V. Putino rinkimų kampanijos dalis.

„Kažkada buvo tokia formulė. Kad, viskas, ką Putinas ar panašus į jį žmogus sako, turėtų būti vertinama kaip 95% vidaus vartojimui ir 5% – išoriniam vartojimui. Šiandien ši formulė ypač aktuali“, – sakė karo ekspertas.

Olegas Ždanovas sako, kad Putino rinkimų kampanija tęsiasi ir jam reikia sakyti tik teigiamas naujienas – jokių neigiamų.

 

„Bėda yra ta, kad teigiamų naujienų nėra daug. Pažanga, kurią jie turi šiandien, yra dvi ar trys pozicijos, 200-300 metrų. Ir todėl Putinas sako: puolimas vyksta vyksta, jie nuolat atakuoja – puola, atgraužia teritorijas, atgraužia. Niekas gi neatsitraukia. Taigi viskas vyksta pagal planą. Ateityje ir toliau žengsime į priekį, kurdami teritorijos, kuri yra okupuota, apsaugos zoną. Ją gi  įtraukė į konstituciją, pagal jų standartus ji rusiška. Todėl reikia saugoti. Taigi tai yra grynai rinkiminė kampanija“, – sakė Olegas Ždanovas.

Olegas Ždanovas sako, kad šiuo metu Rusijos armijai neįmanoma įgyvendinti Putino idėjos.

„Tai įmanoma ateityje – trečiajame karo etape. Jei mūsų vadovybė sutiks derėtis. Manau, ne rytoj, o vasarą. Sprendžiant iš to, ką pasakė ponas Jermakas, Orbanas bus tarpininkas. Šiuo metu ruošiamasi Zelenskio ir Orbano susitikimui. O derybos vyks Pasaulinio taikos viršūnių susitikimo, apie kurį mūsų šalis paskelbė Davose, pašonėje. Tokiomis sąlygomis Putinas greičiausiai gali gauti paliaubas. Ir tik tai leis jam sukaupti jėgų ir priemonių ką nors įgyvendinti. Šiandien visa, kam pajėgi Rusijos armija, matome mūšio lauke. Jie dabar nepajėgūs daugiau – tai yra jų pajėgumų maksimumas“, – sakė karo ekspertas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: