„Gali būti riaušės fronte.“ Netikėti įvykiai Maskvoje. Suimami visi vyrai. Pasirodė „Baltosios skarelės“ (Video)  ()

„Baltųjų skarelių“ mitingas Maskvoje sulaukė teisėsaugininkų ir provokatorių dėmesio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keli šimtai mobilizuotų vyrų žmonų ir motinų protestavo Rusijos sostinėje, reikalaudamos, kad jų vyrai grįžtų iš fronto.

Vasario 3 d., Maskvoje įvyko vadinamųjų „Baltųjų skarelių“ – mobilizuotų vyrų, kuriuos Kremlius prievarta išsiuntė kovoti prieš Ukrainą, žmonų ir motinų – mitingas. Moterys reikalavo demobilizuoti savo artimuosius.

Filmuotą medžiagą paskelbė Rusijos šaltinis SOTA.

Akcija „Kelias namo“, kuri vakar vyko prie Kremliaus sienų, skirta 500 dienų nuo mobilizacijos paskelbimo sukakčiai paminėti. Joje dalyvavo apie 200 rusų vyrų, prievarta išsiųstų kariauti, giminaičių.

„Baltaskarės“ neskandavo jokių šūkių, kai kurios jų laikė plakatus, reikalaujančius demobilizacijos. Protestuotojos padėjo gėlių prie paminklo Maskvos centre, o po to bandė žygiuoti prie diktatoriaus Vladimiro Putino rinkimų štabo.

„Mums nereikia jokių lentelių ant mokyklų, mums reikia mūsų vyrų. Ar aš turiu eiti į vienuolyną, ar sekti paskui savo vyrą?“ – piktinosi Rusijos moterys.

Kremliaus egzekutoriai protesto vietoje iš anksto buvo pastatę policijos automobilius. Jie nelietė moterų, tikriausiai baimindamiesi, kad tai išprovokuos riaušes fronte. Tačiau visi mitingo vietoje buvę vyrai buvo „supakuoti“. Tiek žurnalistai, tiek mobilizuotų vyrų giminaičiai buvo sulaikyti be jokių paaiškinimų.

 

Be to, Rusijos valdžia pritraukė provokatorių, kurie su protestuotojais kėlė skandalus ir bandė juos diskredituoti.

Anksčiau Rusijos valdžia viešai pripažino, kad neketina leisti mobilizuotiems vyrams palikti fronto. Jie liks kovoti tol, kol baigsis vadinamoji „specialioji karinė operacija“. Tai reiškia, kad didžioji dauguma jų grįš namo arba cinko karste, arba suluošinti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(2)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: