Zalužnas prabilo. Paskelbė slepiamą tiesą. Kas nutiko su Ukrainos ginklais  (4)

Zalužnas atskleidė tiesą dėl Ukrainos ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas pabrėžė problemas, susijusias su daline gynybos pramonės monopolizacija ir netobulais teisės aktais, turinčiais įtakos ginklų gamybai Ukrainoje.

„Mūsų partnerių raketų, oro erdvės gynybos perėmėjų ir artilerijos amunicijos atsargos senka dėl kovų Ukrainoje intensyvumo, taip pat dėl pasaulinio užtaisų medžiagos trūkumo“, – rašė jis CNN skiltyje.

„O Rusija, atsižvelgdama į tai, kaip įvykiai Artimuosiuose Rytuose atitraukia tarptautinį dėmesį, gali bandyti išprovokuoti tolesnius konfliktus kituose regionuose“, – neatmetė Valerijus Zalužnas.

Be to, tęsė jis, „tarptautinių sankcijų režimo silpnumas reiškia, kad Rusija, bendradarbiaudama su kai kuriomis kitomis šalimis, vis dar gali panaudoti savo karinį-pramoninį kompleksą išsekinamajam karui prieš Ukrainą“.

„...Mus ir toliau riboja netobula mūsų šalies reguliavimo sistema, taip pat dalinė gynybos pramonės monopolizacija. Tai lemia gamybos, pavyzdžiui, amunicijos, trūkumus, o tai dar labiau didina Ukrainos priklausomybę nuo sąjungininkų tiekimo“, – „Ukrainska pravda“ citavo Zalužną.

 

Iš to išplaukia, kad Ukraina turėtų „pripažinti didelį priešo pranašumą mobilizuojant žmogiškuosius išteklius ir kaip tai palyginti su Ukrainos valstybinių institucijų nesugebėjimu pagerinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sukomplektavimo lygį nesiimant nepopuliarių priemonių“.

Straipsnyje Zalužnas teigė, kad ginkluotosioms pajėgoms tenka iššūkis sukurti visiškai naują valstybės technologinio apginklavimo sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(416)
(30)
(386)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: