[ŽT] Ukraina pajudėjo prie Bachmuto. ISW skelbia apie atkovotas pozicijas (Žemėlapis)  ()

ISW skelbia naujausią ataskaitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai neseniai šiek tiek pajudėjo į pietvakarius nuo Bachmuto. Amerikos karo studijų institutas ISW apie tai pranešė savo naujausioje ataskaitoje.

Amerikos karo studijų institutas (ISW) savo ataskaitoje pranešė apie Ukrainos gynėjų veržimąsi Donbase, remdamasis geografinės padėties filmuota medžiaga, kuri buvo paskelbta šeštadienį, vasario 3 d. „... 85-osios atskirosios motorizuotosios brigados (vadinamosios „LLR“ – Red.) kariai matomi smogiant Ukrainos pajėgoms, veikiančioms miškingoje vietovėje į rytus nuo Kliščijivkos (į pietvakarius nuo Bachmuto), kuri buvo anksčiau Rusijos kontroliuojama“, – pažymėjo analitikai. Pasak ekspertų, remiantis šia informacija galima daryti prielaidą, kad ukrainiečių kariai „neseniai atkovojo savo pozicijas šioje srityje“.

Rusų šaltinių teigimu, poziciniai mūšiai vyko prie Kliščijivkos ir Bohdanivkos, taip pat Ivanivkos kryptimi. „Rusijos šaltinis teigia, kad Rusijos pajėgos veržėsi nenustatytu keliu link Ivanivkos (į vakarus nuo Bachmuto) ir užėmė naujas aukštumas į šiaurę ir šiaurės vakarus nuo Kliščijivkos, o Ukrainos pajėgos atkovojo kelias pozicijas į šiaurę nuo Bohdanivkos (į šiaurės vakarus nuo Bachmuto)“, – rašoma pranešime. Analitikai pridūrė, kad nematė jokių vaizdinių įrodymų, kurie galėtų patvirtinti tokią informaciją.

Bohdanivkos, Kliščijivkos ir Ivanivkos kryptimis vyksta tik poziciniai mūšiai.
 

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: