Karščiausia kryptis fronte. Kas bus, jei Ukraina praras Avdijivką  ()

Atsargos karininkas Serhijus Grabskis sakė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos bando įtempti Ukrainą į jiems naudingus gatvės mūšius. Tuo pačiu metu nuostoliai Rusijai neturi jokios reikšmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Serhijus Grabskis paaiškino, kodėl Ukrainai svarbu išlaikyti Donecko srityje esantį Avdijivkos miestą. Jis davė interviu „Včasno“.

Avdijivkos kryptį ekspertas pavadino „karščiausia“. Jis paaiškino, kad Avdijivka „laiko“ Donecko valdymą operatyviniu požiūriu. Tai neleidžia Rusijos ginkluotosioms pajėgoms perkelti atsargų, kaupti amunicijos ir ginklų atsargas.

„Jei prarasime miestą, priešas turės galimybę papildyti savo pietinį frontą papildomais ištekliais ir kariuomene, o tai gali turėti įtakos veiksmų eigai tiek rytų, tiek pietų kryptimis“, – sakė Grabskis.

Anot jo, rusų okupantai tai supranta ir todėl bando įtraukti ginkluotąsias pajėgas į „alinančias kruvinas gatvių kovas“. Tokie mūšiai yra vienas prieš vieną susidūrimai, kuriuose Rusijos ginkluotosios pajėgos gali laimėti „skaičiais“.

 

Jis patvirtino, kad Rusija „įsisuko“ ir bandys žengti toliau. Nuostoliai, galintys sustabdyti bet kurią kariuomenę, neturi jokios įtakos Rusijos Federacijai.

„Tačiau tai gali virsti ir savotiška Piro pergale, kaip atsitiko su Bachmutu, kai jie pasiekė Bachmuto pakraštį ir neturėjo jėgų žengti toliau. Taip gali būti ir Avdijivkoje", – pridūrė Grabskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai ()