Kiseliovas „surado“ kaltus už Il-76 sunaikinimą. Pagrasino smogti Lenkijai  ()

Rusijos televizijos laidų vedėjas pažymėjo, kad raketos paleidimas iš oro gynybos sistemos „Patriot“ gali kainuoti nuo 3 iki 8 milijonų dolerių, todėl amerikiečiai neva priešlėktuvines sistemas valdo savarankiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistas Dmitrijus Kiseliovas pagrasino ataka Žešuvo (Lenkijoje) oro uostui, apkaltindamas Amerikos kariuomenę sunaikinus karinį transporto lėktuvą Il-76 virš Belgorodo srities. Tai jis pareiškė laidos „Vesty Nedeli“ eteryje.

Jis teigė, kad ekspertizė esą „tiksliai nustatė“, jog lėktuvą Il-76 iš Ukrainos teritorijos numušė amerikiečių sistema „Patriot“. Savo žodžius jis patvirtino Kremliaus diktatoriaus Vladimiro Putino pareiškimu, kuris anksčiau to niekaip nepagrindė.

Vėliau propagandistas pareiškė, kad „Patriot“ sistemas Ukrainoje užtaiso, vadovauja ir paleidžia amerikiečiai. Tokią išvadą jis padarė iš to, kad raketos paleidimas iš šio komplekso kainuoja nuo 3 iki 8 milijonų dolerių.

„Ukrainiečiais nepasitiki“, – sakė Kiseliovas.

 

Pasak jo, amerikiečių kariškiams Kijeve buvo suteikti ginklai ir „plačios galios“. Atsakomybė už jo taikymo pasekmes jiems tariamai netaikoma.

Propagandistas pabrėžė, kad jei liks tik kariniai-techniniai metodai, tai vienas iš variantų yra smogti Lenkijos aerodromui Žešuve. Jis pavadino šį objektą „Vakarų ginklų perkrovimo Ukrainai baze, tampančia vis akivaizdesniu taikiniu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(89)
(-76)

Komentarai ()