„Tai dėl Avdijivkos. Įsakymas buvo kitoks.“ Žiniasklaida ūžia. BILD skelbia paslaptį, kas nutiko tarp Zelenskio ir Zalužno  ()

Tema apie galimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado V. Zalužno atleidimą nepalieka pirmųjų pasaulio spaudos puslapių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-02 „Tai dėl Avdijivkos. Įsakymas buvo kitoks.“ Žiniasklaida ūžia. BILD skelbia paslaptį, kas nutiko tarp Zelenskio ir Zalužno  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų žurnalistai ieško V. Zelenskio ir V. Zalužno konflikto priežasčių. Prezidentas norėjo atleisti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą, tačiau Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas ir Sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis tam priešinosi. Vienas jų, pagal šalies vadovo planus, turėjo užimti laisvą vietą. Apie tai rašo vokiečių leidinys BILD.

Karo analitikas Gustavas Gresselis, su kuriuo kalbėjosi vokiečių žurnalistai, mano, kad pagrindinė V. Zelenskio ir V. Zalužno konflikto priežastis buvo kišimasis į Prezidento kanceliarijos, būtent jos vadovo Andrijaus Jermako, karinius reikalus. Pasak eksperto, V. Zelenskis, priešingai nei manė V. Zalužnas, reikalavo išlaikyti Bachmutą 2023 metų pavasarį, nors kariniu požiūriu tai buvo beprasmiška.

Taip pat, kaip rašo BILD, praėjusių metų pabaigoje V. Zalužnas norėjo išvesti kariuomenę iš Avdijivkos, tačiau V. Zelenskis nepritarė ir asmeniškai nuvyko į miestą, kuriame vyko įnirtingos kovos, parodydamas asmeninę paramą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

 

BILD cituoja vieną iš Ukrainos aukšto rango pareigūnų, kurie norėjo likti anonimiški. Jis sako, kad kova dėl valdžios ir įtakos kariuomenei tarp prezidento kanceliarijos ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės yra ilga istorija, kuri neigiamai veikia bendrą situaciją Ukrainoje ir pastato ją į „gana bjaurią situaciją“.

Karo ekspertas Nico Lange savo ruožtu mano, kad po šio skandalo V. Zelenskis ir V. Zalužnas turėtų pasirodyti kartu ir išsklaidyti gandus bei vidinius nesutarimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(9)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: