Kremlius slepia tiesą nuo Putino. Nepritariantys generolai siunčiami į...  ()

Po pastarųjų karinių klaidingų skaičiavimų netoli Novomyčailivkos Rusijos „karinis korpusas“ apkaltino Rusijos Federacijos gynybos ministerijos pareigūnus sąmoningai nuslėpus buo Putino informaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir toliau susiduria su sunkumais, susijusiais su autoritariniu režimu: jis negali gauti tikslios informacijos apie karinę-politinę situaciją šalyje. Apie tai rašo Karo studijų institutas (ISW).

Analitikai remiasi gerai žinomu Rusijos „karo vadu“, kadaise pasirodžiusiu valstybinėje žiniasklaidoje ir 2022 metų kovą laikinai sulaikytu. Jis apkaltino Rusijos biurokratiją ir gynybos ministerijos pareigūnus tyčia nuslėpus nuo Putino informaciją. Tai tikriausiai buvo atsakas į naujausius Rusijos propagandistų pareiškimus, bandančius nuslėpti karines nesėkmes netoli Novomyčailivkos.

Anot jo, vietos valdžia Rusijos Federacijoje glaudžiai bendradarbiauja su regionine žiniasklaida, siekdama cenzūruoti ir slėpti bet kokias neigiamas Kremliaus naujienas. 2024 metais Putino sukurtas patariamasis institutas „Rusijos Federacijos viešieji rūmai“, skirtas vietinių valdžios institucijų veiklai stebėti ir tikslią informaciją viršūnėms perduoti, to nedaro. Rūmų atstovai nusprendė tylėti, kaip ir pareigūnai, kurių veiklą jiems pavesta stebėti.

Pasak Rusijos šaltinio, Rusijos Federacijos gynybos ministerija užsiima ta pačia veikla kaip ir regiono pareigūnai, o karines nesėkmes jie bando nuslėpti nuo Putino. Gynybos pareigūnai taip pat pasisako prieš tuos, kurie kenkia šioms pastangoms.

 

Rusijos Federacijos ynybos ministerija praktiškai uždraudė karo tinklaraštininkams ir vyriausybės pareigūnams apsilankyti fronto linijoje. Šaltinis taip pat sakė, kad sklando gandai, kad Rusijos armijos vadovybė išsiųs generolus į Siriją, jei šie pradės dažnai kalbėtis su Putinu.

Jo teigimu, skaidrumo trūkumas yra sisteminė Rusijos valdžios struktūrų problema.

Pastaruoju metu Putino užuominos apie „militariją“, besiskundžiančią Rusijos bepiločių orlaivių stoka atremti Ukrainos atakas iš kairiojo Chersono regiono kranto, rodo, kad jis vis dar laiko šių tinklaraštininkų naudingumą kaip konstruktyvią opoziciją ir ribojančią Rusijos vyriausybę bei pareigūnus.

 

Tai rodo, kad Putinas nemėgsta visiškai cenzūruoti savanorių bendruomenių kaip galimybės patikrinti savo vyriausybę. Mažai tikėtina, kad Rusijos Federacija ir toliau vykdys kampanijas prieš „karo vadus“, nebent kai kurios Kremliaus frakcijos įtikins, kad jos kelia grėsmę režimo stabilumui.

Nepaisant to, Kremliaus pareigūnams pavyko įtikinti Putiną, kad reikia neutralizuoti tokius žiniasklaidos veikėjus kaip buvęs prorusiškų kovotojų lyderis Igoris Girkinas, taip pat žiniasklaidos struktūras, susijusias su „Wagner“ įkūrėju Jevgenijumi Prigožinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(13)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()