„Jį palaiko 90%! Tai sukėlė paniką.“ Zelenskis sukėlė tikrą audrą. Kas nutiko Ukrainoje  ()

Vakarų žiniasklaida skalbia naują konflikto Ukrainos vyriausiojoje valdžioje versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nori pakeisti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužiną, nes pastarasis yra potencialus jo „konkurentas“.

Tai praneša britų leidinys „The Times“, remdamasis apklausų rezultatais.

Anksčiau V. Zelenskis netiesiogiai patvirtino, kad planuoja personalo pertvarkymus, taip pat ir kariniame sektoriuje.

Pasak analitikų, Zalužno atleidimas supykdytų Ukrainos kariuomenę. Kyjivo tarptautinio sociologijos instituto atliktos apklausos duomenimis, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas turi didžiausią pasitikėjimą Ukrainoje. Jį palaiko daugiau kaip 90 proc. respondentų.

V. Zelenskį palaikė kur kas mažiau – 77 proc. Apklausos duomenimis, tik 2 proc. ukrainiečių palankiai vertina sprendimą atleisti V. Zalužną.

Zelenskio ir Zalužno nesutarimai tapo atviri lapkričio mėnesį, kai generolas laikraščiui „The Economist“ pareiškė, kad karas pasiekė aklavietę. Prezidento kanceliarijos pirmininkas nacionalinei televizijai sakė, kad šis komentaras sukėlė „paniką“ tarp Ukrainos Vakarų sąjungininkų. Manoma, kad Zelenskis taip pat nesutaria su Zalužnu dėl pranešimo, kad kariuomenei reikia pusės milijono naujų šauktinių“, - pranešė leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(21)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: