„Mes galime tai padaryti kartu“. Netikėta. Lenkija pasiūlė uždaryti dangų virš Ukrainos  ()

Politologo Mareko Sieranto teigimu, tokia taktika leis saugiai gaminti ginklus, saugoti perduotus ginklus ir mokyti kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Lenkijos sausumos pajėgų vadas Waldemaras Skzypchakas išreiškė nuomonę apie būtinybę suderinti Šiaurės Atlanto Aljanso ir Ukrainos veiksmus dėl galimo Rusijos raketų, nukreiptų į Lenkiją, perėmimo. Jis pabrėžė, kad apie šias priemones svarbu informuoti Rusijos vadovybę. Tai komentare „24 kanalui“ pranešė lenkų politologas ir žurnalistas Marekas Sierantas.

„Iki šiol tokių oficialių politinių pareiškimų Lenkijoje nebuvo. Be to, iš kariuomenės taip pat nebuvo. Tačiau turime suprasti, kad toks dalykas, žinoma, yra svarstomas“, – sakė politologas.

Marekas Sierantas pažymėjo, kad toks požiūris leistų bent iš dalies uždaryti dangų virš Ukrainos, ypač jos vakariniuose regionuose. Tokie veiksmai leistų oro gynybos sistemoms sutelkti dėmesį į rytinių ir pietinių šalies regionų, tokių kaip Dnipro ir Odesos, apsaugą, kurie, skirtingai nei Kijevas, neturi panašios apsaugos.

 

„Galime tai padaryti kartu. Manau, kad net per vėlu. Tai turėjo įvykti anksčiau. Kalbėjomės apie tai nuo pirmųjų karo dienų, kad bent iš dalies uždarytume dangų virš Ukrainos, bent 100-200 kilometrų, kad Ukrainos užnugaris būtų saugus, kad ten būtų galima gaminti ginklus, saugoti perduotus ginklus, mokyti kariuomenę“, – mano jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(388)
(12)
(376)

Komentarai ()