Dar ir reklamuojasi! Viena iš ES šalių iki šiol tiekia Rusijai ginkluotę  ()

Bendrovė ne tik neslepia savo buvimo Rusijoje, bet ir vykdo reklamines kampanijas, siekdama padidinti pardavimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos ginklų gamintoja „Beretta“ vis dar siunčia savo šaulių ginklus į Rusiją, teigiama „The Insider“ ir „IrpiMedia“ tyrime.

Schema yra gana paprasta: „Beretta“ šį verslą vykdo per Michailą Chubutiją, kuris yra bendrovės „Russkyj Oriol“, kurios kontrolinis akcijų paketas priklauso „Beretta“, bendrasavininkis.

Iš viso, po invazijos pradžios Rusiją pasiekė daugiau nei 835 tūkstančių holdingo pagamintų šovinių ir 5,9 tūkstančiai ginklų. Tai - pistoletai, medžiokliniai šautuvai, snaiperių šautuvai ir amunicija. Didžioji dalis „Beretta“ produkcijos į Rusiją atkeliavo iš grupės gamyklų, išsibarsčiusių visoje Europos Sąjungoje.

Prasidėjus invazijai, atrodė, kad tiesioginis „Beretta“ grupės ginklų tiekimas iš Italijos nutrūko. Tačiau verslininkai rado būdų apeiti sankcijas taip, kad „Beretta“ vardas niekur nepasirodytų. Pavyzdžiui, „Russkyj Oriol“ turi keletą prekybos partnerių Turkijoje – šalyje, kuri Rusijai netaiko sankcijų. Ginklų eksportas iš Turkijos į Rusiją po invazijos pradžios išaugo tris kartus.

 

Kompanija, atrodo, ne tik neslepia savo buvimo Rusijoje, bet ir vykdo reklamines kampanijas, renginius, siekdama padidinti pardavimus. Nuo karo pradžios „Russkyj Oriol“ surengė mažiausiai šešis renginius Rusijos šauliams su „Beretta“ ir „Benelli“ prekės ženklais.

„Beretta“ gaminius perka Rusijos teisėsaugos ir sporto institucijos, rengiančios šaulius. Tiesa, kol kas nėra įrodymų, kad rusai naudotų „Beretta“ ginklus kare prieš Ukrainą.

(23)
(67)
(-44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: