„Į tai žiūrima rimtai. Trumpas tikrai gali užbaigti karą Ukrainoje per 24 valandas“. Ką pasakė Duda  (7)

Pasak Lenkijos prezidento, D. Trumpas į viską, ką sako, žiūri rimtai ir visada įvykdė jam asmeniškai duotus pažadus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pakomentavo kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo pareiškimus dėl karo Ukrainoje užbaigimo „per 24 valandas“, jei jis laimės 2024 metų rinkimus.

Lenkijos prezidentas pareiškė, kad amerikiečių politikas galės ištesėti savo pažadą. Duda tai pasakė vasario 7 d., kai lankėsi Ruandoje, praneša portalas „Wirtualna Polska“.

Taigi per bendrą spaudos konferenciją su Ruandos prezidentu Paul Kagame, jo buvo paprašyta pakomentuoti Donaldo Trumpo pareiškimą, kad jis „per 24 valandas užbaigs karą Ukrainoje“, jei vėl taps JAV prezidentu.

„Remdamasis savo asmenine darbo su prezidentu Trumpu patirtimi, galiu pasakyti: tai, ką jis man pažadėjo, ištesėjo. Todėl jei gavau kokių nors pažadų iš Trumpo, jei jis man ką nors pažadėjo, vadinasi, tai buvo įvykdyta“, – atsakė Lenkijos prezidentas.

Duda pabrėžė, kad „Trumpas rimtai žiūri į viską, ką sako“.

Primename, kad Donaldas Trumpas, siekiantis 2024-aisiais iš naujo pretenduoti į JAV prezidento postą, ne kartą žadėjo „labai greitai“ išspręsti situaciją su karu Ukrainoje.

2023 metų kovą Trumpas pažadėjo sustabdyti karą Ukrainoje „per 24 valandas“, jei vėl taps prezidentu. Tuo metu jis pareiškė esąs Ukrainos karinio stiprinimo iniciatorius, ėmęs padėti šaliai karinėje srityje, o jei būtų buvęs Baltuosiuose rūmuose, Putinas nebūtų ryžęsis plataus masto invazijai. Vėliau gegužės mėn. jis tai pakartojo interviu su Nigel Farage per „GB News“.

 

Be to, 2024 m. sausio 16 d. pareiškime Donaldas Trumpas pabrėžė, kad jis „gerai sutaria“ su Vladimiru Putinu ir tai yra „gerai, o ne blogai“. Jis teigė galintis „labai greitai išspręsti šią problemą“ kalbėdamas su Ukrainos ir Rusijos lyderiais.

Atsakydamas į D. Trumpo pareiškimus, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atsakė, kad pasaulyje nėra žmonių, galinčių pasikalbėti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir užbaigti karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(19)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (7)