„Nei vienas iš 20 tankų. Tai įvyko 2 kartus.“ Didžiulis fiasko. Kas nutiko „Leopard 1A5“  ()

2023 m. rugsėjį tapo žinoma, kad iškilo didelių problemų su vokiečių, danų ir olandų „Leopard 1A5“ tankais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad iš dešimties „Leopard 1A5“, kurie jau buvo pristatyti liepos mėnesį, keli sugedo dėl techninių problemų. Tuo metu techninės priežiūros personalo mokymų taip pat nebuvo (dabar yra!).

Panašu, kad dabar šiuo klausimu paaiškėjo naujos informacijos. Prancūzų laikraščio „Le Figaro“ pranešime cituojamas „Leopard 1A5“ tankų padalinio vadas, kuris tuo metu atmetė pristatytus šarvuočius.

Anot jo, 10 „Leopard 1A5“ jie turėjo atmesti ne vieną kartą, bet du kartus! Teigiama, kad nė vienas iš 20 tankų neveikė tinkamai.

Anot jo, tai buvo tik seni, susidėvėję šarvuočiai. Po kelių mėnesių remonto 12 iš 20 tankų pradėjo veikti. Tačiau šiuo metu jie beveik neturi amunicijos.

Vokietijos gynybos ministerijos atstovas taip pat kalbėjo apie nedidelius pažeidimus ar defektus, kuriuos būtų galima nesunkiai pataisyti ir tankai turėtų pradėti veikti gana greitai.

Tačiau kelis mėnesius trunkantys remonto darbai ir tai, kad, anot jo, vėl dirba tik 12 iš 20 iš jų, parodo visai kitą vaizdą.

 

Tai taip pat gali reikšti, kad galiausiai nebus įmanoma pristatyti visų tankų, nes kai kurie jų yra tiesiog per blogos būklės, kad būtų galima perduotii.

Tai taip pat gali paaiškinti, kodėl taip ilgai nebuvo pristatytas nė vienas šių tankų. Iš tikrųjų planuota buvo pristatyti 10 vienetų per mėnesį. Tačiau nuo paskutinio atnaujinimo 2023 m. lapkričio 13 d. daugiau „Leopard 1A5“ į Ukrainą nebuvo atvežta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(77)
(-57)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()